Budapesten fogták el a Németországban körözött svéd férfit - videó

Budapesten fogták el a "tekesek" a Németországban ingatlanokkal kapcsolatos csalások miatt körözött svéd állampolgárt.
Vágólapra másolva!
Különösen nagy értékű ingatanokkal történő csalás miatt körözték a német hatóságok a svéd férfit, akit a magyar kommandósok Budapesten egy belvárosi lakásban fogtak el.
Vágólapra másolva!

A német rendőrök április végén keresték meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodáját (KR NNI), mert információjuk szerint egy általuk körözött svéd állampolgár Magyarországon bujkált.

A férfival szemben jelentős értékre elkövetett ingatlanokkal kapcsolatos csalások miatt bocsátottak ki európai elfogatóparancsot.

A KR NNI nyomozói haladéktalanul megkezdték a keresett személy felkutatását, és a beszerzett információk alapján 2018. május 10-én a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével egy VI. kerületi lakásban elfogták a svéd állampolgárt.

Németországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Budapesten fogták el a Németországban ingatlancsalások miatt körözött svéd állampolgárt Forrás: www.police.hu

A 2010-ben létrejött Európai Uniós rendőri hálózatot azért hozták létre, mert a határok átjárhatósága a bűnelkövetők számára is lehetőséget nyújthat a hatóságok előli elrejtőzésben. Célja a közvetlen információcsere és együttműködés megteremtése az EU-tagállamok nemzeti célkörözési egységei között. A svéd férfi budapesti elfogásáról videofelvétel is készült.