Így ölte meg a kisfiát a felsőzsolcai csecsemőgyilkos

Egy felsőzsolcai asszonyt alhasi fájdalmakkal kórházba szállítottak 2017. május 28-án a délelőtti órákban. A nőt ellátták, majd a kórház 2017. május 29-én jelzéssel élt a rendőrségre, hogy nem zárható ki, hogy az asszony kórházba szállítását megelőzően szült. A nő lakcímén megjelenő rendőrök a ház egyik mellékhelyiségében egy halott csecsemőt találtak. Az esettel összefüggésben az újszülött édesanyját, egy 41 éves felsőzsolcai nőt 2017. május 30-án gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.
Vágólapra másolva!
Egy évvel ezelőtt még csak találgatták, mibe halt bele az a kisfiú, akinek egy akkor 41 éves felsőzsolcai asszony adott életet. Ma már tudják, mi okozta a halálát. Lezárták a nyomozást, és egyértelműen az anyját vádolják a kicsi meggyilkolásával.
Vágólapra másolva!

Egy felsőzsolcai asszonyt alhasi fájdalmakkal vittek kórházba 2017. május 28-án vasárnap délelőtt. A nőt ellátták az orvosok, majd másnap telefonáltak a rendőrségre. Azt mondták,

nem zárható ki, hogy az asszony nemrég szült.

A rendőrök átkutatták a házát.

- írta meg a Police.hu.

Egy éve derült ki a csecsemőgyilkosság Forrás: Police.hu

A körülményeket azonnal szakértők bevonásával kezdték vizsgálni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. Az újszülött édesanyját, a 41 éves felsőzsolcai nőt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Mi okozta a kisfiú halálát?

Legelőször azt kellett megállapítaniuk, miben halhatott meg a kisfiú. Az orvosszakértő a csecsemőt életképesnek ítélte. Véleménye szerint

abba halt bele, hogy nem látta el az anyja.

Bűnügyi technikusok a helyszínen Forrás: Police.hu

A nő kihallgatásai során többször is arra hivatkozott, hogy nem tudta magáról, hogy terhes, mert a korábbi terhességeivel ellentétben, ezúttal nem volt rosszul, és

nemhogy hízott volna, de még fogyott is.

Azt ugyan nem tagadta, hogy gyakran fájt a hasa, de ezeket a rokonainál is elforduló gyomorbántalmaknak gondolta - írta meg a Police.hu.

A helyszínelők autója a háznál Forrás: Police.hu

A nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói idén május 11-én zárták le. Az iratokat vádemelési javaslattal továbbították az illetékes ügyészségnek.