Újabb négy helyet lepett előre a Semmelweis az egyetemek nemzetközi rangsorában

Korház PET CT Semmelweis Egyetem Semmelweis Egyetem Nukleáris Medicina Központ Sote
Vágólapra másolva!
Négy helyet javítva a 61. helyre került tavalyhoz képest a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) 2018-as rangsorában. A szakemberek ötven „fejlődő, feltörekvő" ország egyetemeit értékelték, de a 378-as listára csak 42 országból kerültek fel egyetemek. Magyarországról csak a Semmelweis Egyetemnek sikerült előre lépnie a listán.
Vágólapra másolva!

Megvizsgálták az egyetemek erősségeit az összes alapvető tevékenységének tekintetében. Így az összes egyetemnél nézték az oktatást, a kutatást, a tudástranszfert és a nemzetközi megjelenést. De amikor a rangsort felállítják, azt is megnézik, hogy az adott egyetemnek milyenek például az iparági kapcsolatai vagy nemzetközi perspektívái.

PET CT a Semmelweis Egyetemen - Semmelweis Egyetem Nukleáris Medicina Központ Fotó: Adrián Zoltán - Origo


A rangsort főként kínai egyetemek vezetik, bár a harmadik helyre a Moszkvai Állami Egyetem került. A magyar egyetemek közül egyedül a Semmelweis Egyetemnek sikerült javítani, a Rio de Janeiro-i Püspöki Katolikus Egyetemmel osztozik a 61. helyen. A Pécsi Tudományegyetem a 127., az ELTE a 131., a Szegedi Tudományegyetem a 156. a rangsorban. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az idén a 200. helyen zárt, a Debreceni Egyetem és a Corvinus Egyetem viszont nem fért be a 200 legjobb egyetem rangsorába.