Már megint lebukott a hazudozó Hvg

Vágólapra másolva!
Nem meglepő módon hazugságoktól hemzsegő cikket közölt Kubatov Gábor, a Fidesz alelnökének soroksári házáról Szauer Péter folyamatosan hazugságon kapott sorosista propaganda lapja, a Hvg. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz alelnöke visszautasítja a Hvg hírportálon szerző nélkül megjelentetett cikk lejáratási kísérletét. Tekintettel arra, hogy a lap cikke valótlanságokat tartalmaz Kubatov Gábor és felesége a szükséges jogi lépéseket is megteszi - olvasható a Fidesz alelnökének a közleményében. A balliberális propagandaoldal azt írta szerdán, hogy Soroksáron vett házat Kubatov Gábor. A lap azt írta, nem lehet tudni, hogy mennyibe kerülhetett az erődszerű ingatlan, mivel a Fidesz-alelnök anyósának nevére lett bejegyezve, ezért vagyonbevallásában nem kellett feltüntetni.

Megtakarításból és hitelből épült a ház

A Hvg szerdán megjelent cikke azt a hamis látszatot kelti, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz alelnökének eltitkolt jövedelméből épült az a soroksári családi ház és műhely, amelybe családjával költözött.

Az internetes portál emellett több valótlan állítást is megfogalmaz az ingatlanszerzés, illetve a beköltözés körülményeiről.

Nem eltitkolt jövedelemből, hanem jelentős bankhitelből és felesége, illetve 80 éves édesanyja megtakarításaiból épült az a többgenerációs családi ház és a hozzá tartozó ingatlan, amelybe Kubatov Gábor és családja költözött - írta a kormánypárt alelnöke.

A bankhitel mögötti fedezetként az a szintén soroksári ház áll, amely felesége tulajdonában áll, és amelyben a Kubatov család az elmúlt évtizedekben élt. A banki hitelfolyósításhoz kapcsolódó jelzálogjog bejegyzése folyamatban van. Kubatov Gábor feleségének édesanyja azért szerepel a tulajdonosok között, mert a telekingatlant ő vásárolta, és a család közösen építkezett. A házban két különálló lakás van, ezért továbbra is felerészben az ingatlan tulajdonosa marad - olvasható a közleményben.

Már ősszel beköltöztek

A Hvg valótlanul állította azt is, hogy a politikus és családja már ősszel beköltözött új soroksári házába. A valóság ezzel szemben az, hogy a család a szükséges hatósági hozzájárulások megszerzését követően, nagyjából két hete költözött a családi házba.

Nem igaz az az állítás sem, mely szerint a Kubatov család ingatlanvásárlásának, vagy építkezésének bármilyen köze volna az utca aszfaltozásához:

a Hvg által hivatkozott képeken egyértelműen beazonosítható, hogy azokat a munkálatokat végző társaság közel két éve, 2016. június 1-én töltötte fel a közösségi portálra.

A Hvg hazugságai

Az ellenzéki propagandaoldal hazugságait nehéz számba venni. A leghíresebb a bajai kamuvideó, amivel a Fideszt rágalmazták egy időközi választáson. Tavaly azzal buktak le, hogy tulajdonosuk, Szauer Péter utazási konfliktusáról írtak úgy cikket, mintha egy ismeretlen civillel történt volna, ráadásul megrágalmaztak egy ártatlan stewardesst. Legutóbb az egyik ellenzéki tüntetés kapcsán írt cikkünkről közöltek sunyi hazugságokat.

Úgy tűnik, a sorosista újság nem változik.