Alig tud járni a nő, akit megtépett egy pitbull Mindszenten

Vágólapra másolva!
Május elsején egy pitbull támadt rá egy 28 éves nőre Mindszenten. A kutya kiharapott egy darabot a nő lábából. A támadás óta a szentesi kórházban kezelik. Zsótér Károly, Mindszent polgármestere a felelőtlen állattartók szigorúbb büntetését és állatrendőrség létrehozását szorgalmazza, és azt, hogy ebösszeírást tartsanak a településen - írja a délmagyar.
Vágólapra másolva!

A megtámadott nő ugyan már rá tud állni a lábára, nehezen sétálgat is, de a térdét nem tudja hajlítani. Fájdalmai vannak, és lelkileg sincsen jó állapotban - mondta el a délmagyarnak a nő nevelőapja.

- mondta el Magyar József, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. üzemeltetési igazgatója.

A településen nagy a felháborodás a támadás és a sok kóbor kutya miatt. Zsótér Károly polgármester elmondta, hogy az önkormányzat mindent megtesz, amit tud, és kezdeményezni fogja, hogy szigorítsák a törvényt.

Elmondása szerint olyan gyenge szankciókat tartalmaz a felelőtlen gazdákkal szembeni szabályozás, hogy nem veszik komolyan.

Mindszenten négy évvel ezelőtt volt utoljára ebösszeírás. A kutyatulajdonosoknak nyilatkozni kellett arról, hogy van-e kutyájuk. A május elsejei kutyatámadástól függetlenül idén is lesz összeírás, de egy teljesen új rendszert dolgoztak ki azért, mert Mindszenten jó néhány felelőtlen kutyatartó él. Őket szeretnék kiszűrni.

- mondta a lapnak a polgármester, majd hozzátette, hogy

nem büntetéssel kezdenek, hanem a helyi állatorvossal lehetőséget teremtenek egy kedvezményes chipezési és oltási akcióra.

Ahogy azt korábban megírtuk, május elsején Mindszenten a Szántó Kovács János utcában két utcára szökött kutya támadta meg a 28 éves lányt, aki a nevelőapjával hazafelé tartott. A férfi az egyik kutyát, a nagyobbat lerúgta a nőről, a másikat, a pitbullt azonban nem tudta.

Az elkapta a nő bal lábát, megharapta a lábfejét, lábszárát, a combjából kitépett egy darabot.

A kiáltozásra kirohant egy fiatal férfi az utcára, és egy vascsővel ütötte a kutya fejét. Csak így lehetett leszedni az akkor már a földön fekvő nőről a kutyát.