Végignézte a gyilkos, ahogy bilincsben viszik el ártatlan fiát

Vágólapra másolva!
Egy férfi lelőtt egy másikat, majd a 14 éves fia kezébe adta a fegyvert, és azt mondta neki, hogy hazudja a rendőröknek, ő húzta meg a ravaszt. Mindez tavaly októberben történt, az angliai Lancashire-ben. A fiút letartóztatták, de később elmondta a rendőröknek, hogy az apja volt a gyilkos. Az 50 éves férfi legkorábban 26 év múlva szabadulhat a börtönből.
Vágólapra másolva!

Egy szemtanú is elmondta, hogy látta, amint egy nő betörte Moseley-ék házának ablakát, Holt pedig berúgta a bejárati ajtót, miközben azt kiabálták a férfinak, hogy menjen ki. Moseley ezután lőtte le Lee Holtot. Azután arra kényszerítette a fiát, hogy vállalja magára a gyilkosságot. Amikor a rendőrök letartóztatták a fiát, a férfi csak hallgatott, majd végignézte, ahogy bilincsben viszik el a kamaszt - írja a Mirror.

Amikor bilincsben vitték el a rendőrök, azt mondta az apjának:

"Sajnálom, apa! Nagyon sajnálom!"

Később azonban elmondta a rendőröknek, hogy valójában az apja lőtt.

Thomas Moseley elmondta: látta, hogy az apja - aki lelkes agyaggombos lövő volt - lehajolt a fegyveréért, kivette a tornác melletti szekrényből, és három patront töltött bele. Aztán azt mondta a fiúnak, hogy hívja a rendőrséget. Ezután lőtte meg Holtot a mellkasán.

A 32 éves férfi a kórházban halt meg még azon az éjszakán.

A háromhetes tárgyalás során Matthew Moseley végig tagadta, hogy arra kérte volna a fiát, hogy bármit is mondjon a nevében. Azt mondta, hogy a Beretta puskát azért vették ki, hogy letisztítsák, de meglátta a fiát három patronnal a kezében. Hozzátette, hogy csak közbe akart avatkozni az ajtónál, amikor fia Holtra emelte a puskát. Később pedig azt mondta, hogy véletlenül lőtt:

miután elvette a félautomata Beretta fegyvert a fiától, próbálta felemelni, és a fegyver egyszer csak elsült.

Korábban viszont - mind a kilenc kihallgatásán - kitartott a vallomása mellett, hogy nem tudja, ki lőtte le Holtot, és egyszer sem említette, hogy a saját kezében lett volna a fegyver.

Az esküdtszék viszont elutasította Matthew Moseley vallomását, és egyhangúlag bűnösnek találta a férfit, miután 3 órán és 20 percen át tanácskoztak.

A bíró, Mr. Justice Bryan azt mondta, hogy nincs mentség a férfi tettére. Azt is hozzátette, hogy érthetetlen, hogyan teheti meg ezt valaki a fiával, de a leginkább felfoghatatlan az a módszer, amivel a fiát végig manipulálta.

Ma hirdettek ítéletet: a férfi legkorábban 26 év múlva szabadulhat a börtönből. A lancashire-i rendőrség főfelügyelője, Jill Johnston elmondta:

"Nagyon örülök az ítéletnek, ami nem kevesebb, mint amennyit Matthew Moseley érdemel! Megpróbálta meggyőzni a saját fiát, hogy vállalja a felelősséget, és a tárgyalás során végig tagadta, hogy ő ölte volna meg Lee Holtot, és ujjával Thomasra mutatott. Hogy bármelyik szülő ezt megteheti a saját gyermekével, az felfoghatatlan."