Megölték, megnyúzták a versenylovat, majd ellopták a lábát

Vágólapra másolva!
A TV2 Tények című hírműsorának beszámolója szerint egy fiatal nő illegális sarkadi dögtelepen találta meg versenylovát: leszúrva, fejbe lőve, megcsonkítva és megnyúzva. Az ló a Nemzeti Vágta elődöntőjén bukott hatalmasat és eltört a lába. Akkor az állatorvos azt mondta, elaltatja a lovat, ehelyett lelőtték és kivágták belőle az azonosító jeleket. A zsoké sokkot kapott, amikor meglátta, mit tettek a lovával, egyszerűen nem érti, miért volt szükség a borzalmas mészárlásra.
Vágólapra másolva!

A fiatal zsoké, Szabó Erzsébet szinte sokkos állapotban osztott meg egy videót az esetről, amely során

Sarkadon, a Nemzeti Vágta előselejtezőjén bukott egy hatalmasat a lovával.

Az amatőr felvételen jól látszik, hogy az állat a baleset után azonnal felugrott azonban a lába eltört. A zsoké a földön maradt, őt kórházba is kellett számítani. Egy férfi, akii közvetlen közelről látta a bukást, a Tények riporterének elmondta, hogy a ló a kanyarban léphetett bele egy kisebb lyukba. A férfi hozzátette:

A baleset után az állatorvos azt mondta Erzsébet édesanyjának, hogy elaltatják a lovat, Címer ladyt, majd elszállítják egy telepre.

Ehelyett egy illegális dögkúton talált rá a zsoké lány a lovára.

Miután a zsoké kijött a kórházból hiába kereste lovát Címer Ladyt, és a ló okmányait sem adták oda neki. Ekkor egyik ismerőse szólt, hogy

Sarkadon egy elkerítetlen dögtelepen találtak egy hasonló állatot.

Szabó Erzsépet a Tényeknek elmondta, hogy a dögtelepen döbbent rá:

A lovat altatás helyett készser nyakon szúrták, majd fejbelőtték.

Kitörték az összes lábát és pont ott nyúzták meg, ahol a chipet és azonosító jelét beleégették bőrébe. Ezt követően a tetem egyik lábát időközben valaki ellopta, annak ellenére, hogy az emberi fogyasztásra alkalmatlan.

Az állatvédők is felháborodtak az eseten, ők is feljelentést tettek. A ló emlékére pedig gyertyagyújtást szerveztek. Az állatvédők nevében nyilatkozó Hegedűs Zsolt a Tényeknek elmondta:

Az eset kirobbanása után, az állategészségügyi hatóság is kilátogatott a szántóföld melletti telepre, hogy felmérje az állapotokat. Az érintett sarkadi állatorvost pedig beidézte a hatóság.

A doktort megtalálta a Tények, de nyilatkozni nem akart.

Több szerv is vizsgálja, hogy történt-e szabálytalanság vagy bűncselekmény az ügyben.