Megfulladt a 26 tonnás tűzoltóautó súlya alatt a kisbusz sofőrje

Kisbuszra borult tűzoltóautó
Vágólapra másolva!
A saját autójának kasznijában fulladt meg az a 64 éves férfi, akinek járművére ráborult egy 26 tonnás tűzoltóautó péntek délután, Budapesten. A baleset körülményeit még vizsgálják, de elképzelhető, hogy a tűzoltóautó sofőrje a jármű adottságaihoz képest gyorsabban vezetett.
Vágólapra másolva!

Nem halt meg azonnal annak a kisbusznak a sofőrje, akinek az autójára ráborult egy emelőkosaras tűzoltóautó péntek délután, Budapesten - írja a Bors. A 64 éves férfi beszorult a kaszniba, és mire a segítség megérkezett megfulladt a 26 tonnás jármű súlya alatt.

Kisbuszra borult tűzoltóautó Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lapnak nyilatkozott egy névtelenséget kérő tűzoltó, aki szerint a felborult tűzoltókocsit körülbelül tíz éve adhatták át a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságnak. A jármű a Tas vezér utcából indult egy égő gyermekotthonhoz, és

nem kizárt, hogy a sofőr a kocsi adottságaihoz mérten gyorsabban vezetett,

hiszen a riasztás szerint gyerekek voltak veszélyben. A helyszínelők által az aszfaltra rajzolt jelekből azonban arra is lehet következtetni, hogy a bal oldali padka dobta meg a Volvo FL10 Bronto-Skylift F42 HDT típusú amúgy is nehezen manőverezhető, ingatagságra hajlamos tűzoltókocsit.

Többen odarohantak, hogy segítsenek a bajbajutott férfin, de egyszerűen

mondta el a Blikknek a Nagyszőlős utca és a Budaörsi út kereszteződésében történt baleset egyik szemtanúja. A lap szerint a kisbusz sofőrjével egy autós beszélt, így nem halt szörnyet, ám mire a segítség kiérkezett, már csak a holttestét tudták kivágni a kocsiból.

A baleset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja. A Blikk informátora szerint a kétszemélyes emelőkocsiban csupán a sofőr tartózkodott, holott kötelezően két személynek, a vezetőn kívül még a szerkezelőnek is ott kellett volna lennie. Azt egyelőre nem tudni, hogy a szerkezelő távolmaradása szerepet játszhatott-e a balesetben.