Takaró alatt akartak Magyarországra csempészni egy kislányt

Vágólapra másolva!
Egy 5 fős társaság egy 5 éves kislányt akart Magyarországra csempészni. A busz sofőrje a kislány édesapjának adta ki magát. Néhány nappal korábban az ukrán-szlovák ellenőrző ponton egy 18 éves lánnyal akart átgyalogolni két férfi. Kiderült, hogy a fiatalt akarta ellenére vitték magukkal. 
Vágólapra másolva!

Egy kisgyereket a takaró alá bujtattak

Egy kisbuszban öten utaztak Ukrajnából Magyarország felé. Amikor a határhoz értek, a magyar határőrök átvizsgálták az autót, és

egy 5 éves kislányt találtak egy takaró alá bujtatva.

A kislánynak volt ugyan biometrikus útlevele, de azt az ellenőrzésen nem mutatták fel a határőröknek- írja a Kárpátinfo.net. A kislány neve sem egyezett a sofőr nevével, aki az apjának adta ki magát. A férfinál nem volt olyan irat, amely a gyerek külföldre szállítását engedélyezte volna, sőt, egyáltalán nem voltak nála iratok, ezért eljárás indult ellene és az autó többi utasa ellen is, embercsempészet miatt.

Egy fiatal lányt kényszerítettek

Április 30-án egy 18 éves ukrán lányt az akarata ellenére csempésztek volna át a kisszelmenci ukrán – szlovák ellenőrzőponton gyalog. A lányt két férfi kísérte, akik meglehetősen agresszívan viselkedtek, miközben a lány ijedtnek látszott. Az ellenőröknek feltűnt a furcsa hármas, ezért megállították őket. A kísérők az ellenőrökkel is agresszíven viselkedtek, gyors okmányellenőrzést követeltek. A rendőrök sem őket, sem a lányt nem engedték el. A fiatalt behívták egy irodába, ahol elbeszélgettek vele.

Kiderült, a 18 éves ungvári lány nem ismerte a férfiakat és azt sem tudta hova mennek, csak annyit mondott, hogy munkát ígértek neki.

Az ügyben nyomozás indult.