Nézők közé repült egy autó az ásotthalmi roncsderbin - videó

2018.05.01. 16:56

Súlyos baleset miatt kellett félbeszakítani az ásotthalmi roncsderbit - írja a Délmagyar.hu. Egy Lada átrepült egy homokbuckán, és több tucat nézőt elsodort.

A baleset a rajt után nem sokkal, egy nézőkkel teli kanyarban történt. 50 méter után az autók lökdösődni kezdtek, a Lada nekicsapódott a sáncnak, majd a következőnek is, ami a nézőket választotta el a pályától.

Hatan könnyebben sérültek meg, ketten súlyosan, egyikük egy kisfiú.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit, a helyszínelés miatt a versenyt lefújták.

A balesetről videó is készült. ITT lehet megnézni.

Több szemtanú és Derjanecz Vilmos, a rendezvény szervezője azt mondta a delmagyar.hu-nak, hogy a járművek a roncsderbi szabályainak megfelelően a rajtot követően lökdösődni kezdtek, a piros Lada ekkor csapódott neki a sáncnak, majd a lendülettől egészen a második, a nézőket védő sáncig repült, ahol több nézőt elsodort.

Az Újszerű Technikai Sportok Egyesülete teljes mértékben elhatárolódott az ásotthalmi versenytől. A szervezők késő este kiadott közleményükben együttérzésüket fejezték ki a sérültekkel és hozzátartozóikkal, és azt is hozzátették, hogy ők más vonalat képviselnek, nemzetközi versenyeket szerveznek és 25 éves fennálásuk során soha nem történt olyan baleset, amelyben az autó elhagyta volna a versenyzésre kijelölt pályát.