Beszakadt egy személyvonat padlója Szárligetnél

2018.05.01. 14:08

Komoly riadalmat keltett, amikor Szárliget bejárata közelében úgy 140-es tempónál beszakadt a Győrből Budapestre tartó 4927-es számú személyvonat padlója kedden délelőtt - írja a Facebook-bejegyzések alapján az iho.hu

Az írások szerint óriási zajjal járt az eset, az utastérbe pedig repeszszerűen repültek be alkatrészdarabok, kisebb zúzott kövek - írja az Indóház Online.

Az egyik utas fotója a padlózatrólForrás: Facebook

Egyelőre semmi konkrétumot nem tudni az okokról, vélhetően az történt, hogy valami felpattant a pályáról és a szerelvény mozgó alkatrészében akkora kárt tett, hogy az tovább rombolta a Flirtöt.

Az utasok így mentek be az állomásraForrás: Facebook

A vonat Szárliget bejárata közelében állt meg, az utasok a sínek között gyalogoltak be a vonatról.

 A Mávinform közölte az MTI-vel, hogy a rongálás miatt késtek a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon, kedden délután negyed kettőig csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok Tatabánya és Szárliget között. Várhatóan rövid idő alatt visszaáll a menetrendszerű közlekedés.

A közlemény szerint kedden reggel Szárliget állomáson elromlott egy Győrből a Budapest-Déli pályaudvarra tartó S10-es személyvonat. A FLIRT motorvonat padlólemezén körülbelül 10 centiméteres lyuk és egy hosszabb repedés keletkezett, melyet valószínűsíthetően egy, az állomásra érkezés közben felcsapódó sínrögzítő heveder okozott.

A vizsgálat jelenlegi állása szerint nem zárható ki a szándékos rongálás. A szakemberek még vizsgálják az eset részletes körülményeit, és a rendőrség is eljárást indított az ügyben.Személyi sérülés nem történt.