A pénzhiány és a totális káosz miatt elmaradt a Jobbik majálisa

Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten
Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten 2017 május 1-én
Vágólapra másolva!
Az elmúlt 14 évben eddig mindig megtartott jobbikos majális megszervezésére idén már se pénz, se akarat nem maradt az egykor radikális pártban. Vona Gábor és Simicska Lajos angolosan távoztak, és közel egymilliárd forintos adósságot hagytak hátra maguk után. A Jobbik egykori alelnöke, a Vona által kiszorított Novák Előd saját bevallása alapján a Magyar Időkből tudta meg, hogy elmarad a Simicska-féle párt majálisa.
Vágólapra másolva!

Se pénz, se lelkesedés nem maradt már a Jobbikban.

Ezért a párt megalakulása óta most először lesz olyan május elseje, amikor nem tart a Jobbik majálist

– írja a 888.hu.

A szervezet hagyományosan a Hajógyári-szigeten ünnepelt május elsején.

Az egykor szebb napokat megért pártnak a valóságban a legkisebb gondja is nagyobb ennél, azonban az elnök- és alelnökválasztás előtt álló

Jobbik vezetése eltitkolta a tagság és a közvélemény előtt az igazi problémát, a hatalmas adóságot.

Amit biztosan tudni lehet az az, hogy egy 150 millió forintos banki hitel törlesztésén túl az ÁSZ döntése alapján a Jobbiknak még további 660 millió forintot is be kellene fizetnie a Magyar Államkincstárhoz júliustól.

Erre pedig egészen biztosan nincs pénz a pártkasszában,

ahogy nagyon nagy valószínűséggel arra a vastag számlára sem, amelyet Simicska Lajos még Vona Gábor pártelnöknek állított ki az egész országban közel egy éven át futó jobbikos plakátdömpingért cserébe.

Jobbik-majális a Hajógyári-szigeten még 2017-ben Fotó: Szabó Gábor - Origo

Amit hivatalosan tudni lehet az oligarcha és Vona alkuiról, az annyi, hogy tavaly az ÁSZ-bírsággal közel egy időben nyilvánosságra került egy olyan adásvételi szerződés, amelyből kiderült:

Simicska egyszer két cégén keresztül nagyjából 130 millió forintért játszott át 1019 plakáthelyet a Jobbiknak.

A szerződések szerint ráadásul Vona Gábornak nem kellett kifizetnie a teljes vételárat, a megállapodás alapján ugyanis 27,5 millió forintot kellett kifizetniük szeptember végéig, míg a fennmaradó 101,9 milliót elég a választások után, május 31-ig elutalniuk.

Hogy pontosan mennyit és milyen feltételekkel is kell fizetnie Simicska számára az ő utasításait követő pártnak, az egyelőre titok.

De egészen biztos, hogy több száz milliós összegekről van szó ebben az esetben is.

Közben Novák Előd, a Jobbik egykori alelnöke Facebookon közzétett egy bejegyzést, amiben az áll, hogy saját bevallása alapján

Úgy tűnik, hogy Novák már a feleségével, Dúró Dórával sem konzultál a Jobbik ügyeit illetően.