Jobbik-belháború: Vona emberei körbeudvarolják egymást

Vágólapra másolva!
Élesedik a küzdelem a Jobbik néppárti és radikális szárnya között. Sajtóértesülések szerint Toroczkai László, a radikálisok vezetője egyre jobban áll a párt elnöki székéért való versenyben, erre lépett a Vona Gáborhoz köthető Sneider-Gyöngyösi szuperpáros. A zsidókat egykoron listázni szándékozó politikus a Jobbikban mostanában divatos baráti vallomást eresztett meg az egykoron Roy névre hallgató szkinhed felé. Tombolnak az érzelmek a Jobbik-belháború kellős közepén!
Vágólapra másolva!

Korábban megírtuk, hogy a Jobbik elnöksége a Sneider Tamás-Gyöngyösi Márton szuperpárost ajánlotta Vona Gábor utódjául a párt kongresszusának.

A választás kétségkívül erős, hiszen mégiscsak egy egykori szkinhedről és egy zsidókat listázni szándékozó politikusról van szó. Előnyükre szolgál, hogy varázsütésre ők lettek a párt kiemelten européer arcai, ráadásul mindketten a bukott pártelnök emberei.

Mivel a párt alapszabálya nem rendelkezik a társelnöki szisztémáról, ezért a kérdésben kongresszust kell összehívni – a tisztújítást megelőzően. Sajtóértesülések szerint nem aratott osztatlan sikert a Jobbik vezetésének társelnökségre tett javaslata, a regionális igazgatók közül többen nem értenek egyet az új rendszer bevezetésével. Az elégedetlenségnek más iránya is kialakult: a radikálisok Toroczkai László vezetésével erőteljes szervezkedésbe kezdtek, az ásotthalmi polgármester több alkalommal megerősítette, elindul a pártelnöki székért.

Toroczkai László folyamatosan erősödik

Tegnap arról cikkezett a Magyar Idők, hogy erre a radikális politikusnak egyre nagyobb esélye van, hiszen elnökjelölti országjárása olyannyira sikeres, hogy a vidék mellett még a fővárosi alapszervezetek közül is egyre többen biztosítják támogatásukról.

A lap jobbikos forrásra hivatkozva azt írta, hogy az eddig meglátogatott vidéki alapszervezetek jelentős része támogatná Toroczkai elképzeléseit a Jobbik megújításában, és ezzel együtt a jelenlegi alelnök elnökké választását is.

A politikus támogatottsága jelenleg Baranya és Csongrád megyében a legerősebb, de a fővárosban is több alapszervezetet tudhat maga mellett. Úgy tudják, a pártvezetés belső számításai szerint az ásotthalmi polgármester hat kerületben egyértelműen nyerésre áll, hat helyen még nem egyértelműek az erőviszonyok, a Jobbik elnöksége által jelölt Sneider Tamás–Gyöngyösi Márton páros pedig 11 kerületi szervezetet tudhat maga mellett. Ez pedig pánikhangulatot okozott a Vona Gáborhoz köthető jobbikos vezetés köreiben. A folyamatosan erősödő Toroczkai ellen ki kellett valamit találni. Vajon mit sikerült?

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke és Ásotthalom polgármestere 2012-ben Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Love story újratöltve

Közös fotót töltött fel Gyöngyösi Márton közösségi oldalára az egykori szkinhed és a zsidó képviselőket listázni szándékozó, újkori néppárti páros. A képhez szöveg is társult: az utóbbi időben vészesen elszaporodtak a jobbikos vallomások, legutóbb Sneider Tamás alkotott bravúrosat, amikor Vonának gyakorlatilag egy az egyben szerelmet vallott. Gyöngyösi sem akart lemaradni a párttársaktól, ezért ő is vallott. Ez is csodálatosra sikeredett:

  • Évek óta ismeri Sneider Tamást
  • Vele biztos úton haladnának tovább
  • Tamás régi jobbikos, aki maga is végigjárta a néppártosodás útját
  • Tamásnál kevesen ismerik jobban a szervezetet

Miért volt elengedhetetlen, kihagyhatatlan és szükségszerű az újabb haveri háton veregetés?

Gyöngyösi Márton most éppen Sneider Tamást dicsérte Forrás: Facebook

Toroczkai lejáratása megkezdődött

Minden bizonnyal azért, mert pártbeli ellenlábasuk, Toroczkai egyre erősödik, és úgy gondolták, hogy el kezdik egymást erősíteni. Ezzel párhuzamosan megkezdődött a radikális politikus „besározása" a Vona-közeli pártmédia részéről, hiszen az erősen pártközeli Zsúrpubi nevű meghatározhatatlan valami közölt egy lejárató anyagot róla. A portál szerint Toroczkai korábban azt mondta, ő szívesen dolgozna együtt Budaházy Györggyel, akár a Jobbikban is. A radikális politikus nem hagyta szó nélkül a váratlan támadást, és közösségi oldalán üzent:

– utalva Vona Gábor és a párt jelenlegi vezetésének „elmúlt két éves tevékenységére."

Kifogásolta, hogy személyét súlyosan támadó és lejárató oldalt indítottak el és reagált a Zsúrpubi munkájára is. Kiemelte, hogy a lap főszerkesztője az a Béres Ferenc Attila, „akiről az interneten számos információ fellelhető, ám a jobbikosok zöme semmit sem tud róla, pedig ő volt az egyik személy azok közül, akik a Jobbik stratégiáját meghatározták és irányították a háttérből az elmúlt két évben."

Bejegyzését azzal zárta, hogy Béressel szemben számára a Jobbik nem egy politikai termék, hanem Magyarország ügyéért küzdő hazafiak közössége.

Itt olvasható Toroczkai bejegyzése: