Soros-aktivista és volt SZDSZ-es képviselő a börtönben levő Czeglédy mellett

Czeglédy Csaba; Gyurcsány Ferenc
Szeged, 2018. március 5. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vezetik Czeglédy Csabát (k) az előzetes letartóztatásáról döntő nyomozási bírói ülésre a Szegedi Járásbíróságon 2018. március 3-án. Mellette Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. A bíróság harminc napra elrendelte Czeglédy előzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt március 1-jén engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, az ügyészség pedig ismét indítványozta előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Egy, a Soros-hálózatban edződött aktivista, Szendrő-Németh Tamás, valamint Mécs Imre egykori SZDSZ-es és MSZP-s országgyűlési képviselő vállalta, hogy védőbeszédet tart a 6,3 milliárdos áfacsalásért előzetesben lévő Czeglédy Csaba, azaz Gyurcsány Ferenc és Botka László ügyvédje mellett a szombathelyi közgyűlés előtt. Szendrő-Németh Tamás egyébként a szombati Soros által pénzelt budapesti antidemokratikus tüntetésen is felszólalt. 
Vágólapra másolva!

A 6,3 milliárdos áfacsalás gyanújával előzetesben ülő Czeglédy Csaba a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésen szeretné ismertetni az álláspontját a képviselő-testület tagjaival. Ezért dr. Szendrő-Németh Tamást hatalmazta meg, hogy képviselje őt, majd Mécs Imre is jelentkezett erre a feladatra. Úgy tűnik,

ismét mozgósít a baloldali hálózat Botka és Gyurcsány ügyvédjének védelmében,

aki mai napig az MSZP, a DK és az Együtt közös önkormányzati képviselője - írta a PestiSrácok.hu.

Czeglédy Csaba nemcsak Gyurcsány Ferenccel, hanem egy migránssimogató ügyvéddel is nagyon jó kapcsolatban van Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Ismét felbukkant a Soros-hálózat

A Czeglédy védelmére siető Szendrő-Németh Tamás a Soros-hálózat megbecsült tagja, hiszen előbb a magyar jogállamiságért szakmányban aggódó Helsinki Bizottságnak dolgozott menekültügyi eljárásokban, majd innen egyenes útja vezetett a TASZ-hoz. Utóbbi helyen együtt dolgozott és remek viszonyba került az akkoriban a szervezetet vezető, nemrég Magyarország ellen német óriáscégeket hergelő Dénes Balázzsal.

Szendrő-Németh több kormányellenes tüntetésen vett részt aktivistaként,

a szombathelyi Netadós tüntetésen az újbeszél nyelvet hirdető anarchista nyelvész, a CEU-n is többször vendégeskedő Noam Chomsky idézeteivel hergelte a feldühödött tömeget. Szendrő-Németh a blogjában többször kiállt Czeglédy mellett, amit erkölcsi kötelességének érzett. Szendrő-Németh legutóbb a szombati, Soros által pénzelt antidemokratikus tüntetésen szónokolt.

Mécs Imre régóta dolgozik Czeglédy mártírrá avatásán Forrás: Pivarnyik Balázs - Origo

Mécs Imre mártírrá avatná Czeglédyt

Mécs Imre felbukkanása is megérdemli a figyelmet. Az előbb SZDSZ-es, majd MSZP-s országgyűlési képviselő (2010 után ismét visszatért a megszűnés küszöbén álló SZDSZ-be) számos kritikát zúdított magára azzal, hogy

egykori 56-os elítéltként folyamatosan a szocialista-szabaddemokrata szövetségben politizált,

most pedig vélhetően Czeglédy baloldal általi mártírrá avatásában hivatott segédkezni. A korrupciós ügyekbe belebukott ügyvéd tehát annyira fontos a baloldalnak, hogy képesek ma is meggyalázni érte '56 örökségét.

Kampányfinanszírozási botrány

Mint arról korábban beszámoltunk, nemcsak a Demokratikus Koalíciót finanszírozta Czeglédy Csaba, hanem a Jobbik kampányainak is juttatott pénzt - minderről egy tanú beszélt a TV2 Tények című műsorának. Korábban ez a tanú Gyurcsány Ferenc és Czeglédy Csaba kapcsolatáról beszélt, arról, hogyan lettek állami megbízásokból magánvagyonok a számláikon.

Arról is beszélt, hogy vitte cipősdobozban a pénzt Gyurcsánynak, és hogy a bukott miniszterelnöknek beépített emberei voltak az MSZP-ben.