A hétvégi tüntetés sorosista főszónoka, Gulyás Balázs ezer szálon kötődik az MSZP-hez

"El a kezekkel" tüntetés 2014.12.14. Gulyás Balázs
"El a kezekkel" tüntetés 2014.12.14. Gulyás Balázs
Vágólapra másolva!
A Ripost számolt be arról, hogy a szombati függetlennek beállított tüntetés egyik főkolomposa nem más mint az MSZP-s Gurmai Zita fia Gulyás Balázs. Gulyás olyannyira nem független, hogy a Ripost információi szerint a mai napig az MSZP-s pártkasszából fizetik a telefonálásait. Sőt a hétvégi rendezvény költségeit és technikáját is, a színpadtól a hangosításig az MSZP-közeli cégek állták és valósították meg. De Gulyás más szálakon is köthető a bukott baloldalhoz, hiszen maga is MSZP-tag volt, sőt a Pesti Srácok korábban arról is beszámolt, hogy Gulyás kezében összpontosult az MSZP úgynevezett Web2-es kommunikációja, szervezése, irányítása. Ebbe a kommunikációba különböző, a párttól látszólag „független" közösségi oldalak, csoportok, blogok tartoznak, amelyeket elvileg civil közösségek hívtak életre. Gulyásnak hozzáférése volt többek közt a MILLA Facebook-oldalához is, amely szervezés mögött szintén ott állt a spekuláns Soros György támogatása is. Hát ilyenek ezek a független forradalmárok.
Vágólapra másolva!

Gulyás édesanyja, Gurmai Zita olyannyira nem független, hogy mostanáig az MSZP elnökségének tagja volt és az MSZP női szervezetének is a vezetője. Gurmai annyira hűséges szocialista pártkatona, hogy a mostani országgyűlési választáson is elindult Hajdú-Bihar 01-es számú választókerületben, ahol azonban csúnyán alulmaradt a fideszes Kósa Lajossal szemben.

Gulyás édesanyja és Gyurcsány Ferenc Forrás: Ripost

A Ripost beszámolt arról, hogy Gulyás édesanyjáé, Gurmai Zitáé az a történelmi szégyen, hogy a román szocialisták kongresszusán letérdelt Iliescu elé, miközben egy nagy csokor virággal üdvözölte őt.

Gulyás Balázs szoci múltja és jelene

Gurmai fia, Gulyás Balázs volt annak idején a netadóellenes tüntetés főszervezője is, amely környékén már akkortájt számos gyanús sorosista szervezet, illetve személy is feltűnt.

Gulyás Balázs volt akkor is a főszervező, mikor a netadó ellen utcára vonult tömeg a Lendvay utcai Fidesz-székházat ostromolta meg, és betörte annak ablakait.

A Ripost arról számolt be tegnapi cikkében, hogy Gurmai fia, Balázs

telefonját is évek óta a szocialista pártkasszából fizetik. A Ripost információi szerint Gulyás Balázs továbbra is a szocialista pártközpontból kapja az utasításokat, méghozzá a párt által fizetett flottatelefonon.

Sőt a Ripost úgy tudja, hogy a hétvégi rendezvény költségeit és technikáját is, a színpadtól a hangosításig MSZP-közeli cégek állták. Így korántsem beszélhetünk pártsemlegességről.

Gulyás Balázs és Lendvai Ildikó Forrás: Ripost

Korábban arról is írt a sajtó, hogy Gulyás édesanyján kívül is ezer szálon köthető az április 8-án nagyot zakózott baloldali párthoz.

  • Így például beszámolt arról is az Index korábban, hogy Gulyás maga is tagja volt az MSZP-nek, egészen pontosan a VIII. kerületi szervezet alelnökeként funkcionált, azonban néhány éve vélhetően a látszat kedvéért kilépett onnan.
  • De egy józsefvárosi önkormányzati intézmény felügyelőbizottságának is tagja volt, ahova szintén az MSZP ajánlotta Gulyást a képviselő-testületnek. Bár egyébként akkor azt mondta az Indexnek, hogy ingyen látja el a feladatát, azonban ez elég szokatlan, hiszen a felügyelőbizottsági tagoknak minden esetben jár díjazás.
  • Ő működtette a Fideszfigyelő blogot, de számos másik kormányellenes oldalnak is adminisztrátora vagy ötletgazdája volt, de szerzője volt a szintén baloldali kötődésű Egyenlítő blognak is.
  • Arról is írt korábban a Pesti Srácok, hogy Gulyás kezében összpontosult az MSZP úgynevezett Web2-es kommunikációja, szervezése, irányítása. Ebbe a kommunikációba különböző, a párttól látszólag „független" közösségi oldalak, csoportok, blogok tartoznak, amelyeket elvileg civil közösségek hívtak életre. A Pesti Srácok akkori beszámolója szerint az MSZP-s Gurmai Zita fiának, Gulyás Balázsnak mintegy húsz olyan Facebook-csoporthoz van vagy volt szerkesztői jogosultsága, amelyek ügyekhez kapcsolódóan jelentek meg a közösségi oldalon, és amelyek aztán több tízezres, egyes esetekben százezres követőre tettek szert.
  • Gulyás Balázs birtokában volt a „Tiltakozzunk a felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása ellen" nevű Facebook-oldal, de az „Egymillióan a magyar sajtószabadságért" (MILLA) közösség falához is hozzáfér. Utóbbiról már 2012-ben azt írta a sajtó, hogy a mögötte álló szervezetet - EMD - a Soros-féle Open Society pénzelte 25 ezer dollárral. Ennyit Gulyás függetlenségéről.

Hát ilyenek a független forradalmárok a mai Magyarországon: szocialista múlttal rendelkeznek, gyanús sorosista szervezetek és személyek tűnnek fel a környezetükben, az életüket pedig arra tették fel, hogy minden módon és időszakosan egy legitim módon megválasztott és jelen esetben még fel sem álló Parlament és kormány munkáját próbálják meg ellehetetleníteni.

Gulyás Balázs bár nem rokona Gulyás Mártonnak, de szellemi rokonságuk mindenesetre megállapítható: a sikertelenség és az elkeseredett rombolási vágy motiválja őket, a demokrácia és a jogállam védelmének jelszavai mögött valójában ők maguk válnak a demokrácia ellenségeivé.

És mindezt csak úgy, a saját sikertelenségük kompenzálása érdekében is megtehetik időről időre. Már csak azért is, mert a háttérben mindig ott van a migránspárti milliárdos: Soros György.