Soros György szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat

2018.03.17. 12:20

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a The Jerusalem Post a bizonyítékát adja annak, hogy Soros György szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat. Dénes Balázs pedig "a berlini helytartója" annak a rendszernek, amely azon dolgoznak, hogy magát emberi jogi, illetve civil szervezetnek álcázva a magyar kormány ellen politikai akciókat hajtson végre, és befolyásolja más kormányok döntéseit Magyarországot illetően - fogalmazott a szóvivő Budapesten, újságíróknak.

Az angol nyelvű izraeli újság egyik pénteki cikkére reagált Kovács Zoltán, amely szerint a német kormány révén próbálta megváltoztatni a civil szervezetekről szóló magyarországi törvényt egy Soros György támogatta szervezet. A Polgári Szabadságjogok Szövetsége Európáért ügyvezető igazgatója, Dénes Balázs egy hangfelvétel tanúsága szerint arról beszélt, hogy csoportja miként próbálta befolyásolni a német kormányt a magyarral szemben Soros magyarországi tevékenysége érdekében - írta a lap.

Soros GyörgyForrás: MTI/EPA/Julien Warnand

A kormányszóvivő szerint

lehullott a lepel Soros György szervezeteinek működési módszeréről.
Kovács Zoltán közölte azt is: a kormány megkeresi a The Jerusalem Postot, kérve, hogy bocsássa rendelkezésére a szóban forgó hangfelvételeket.

A Polgári Szabadságjogok Szövetsége Európáért 2017 januárjában jött létre Soros György Nyílt Társadalom Alapítványából kiválva, azzal a céllal, hogy az Európai Uniót és kormányokat befolyásoljon.
Magyarország esetében a civil szervezetek külföldi finanszírozásának bevallásáról született intézkedésekkel kapcsolatban kezdett el komoly aknamunkát végezni a német kormánynál, gazdasági véleményformálóknál - mondta még a szóvivő, jelezve: gazdasági nyomásgyakorlással, magyar munkahelyeket veszélyeztetve, akarták megváltoztatni a magyar kormány álláspontját például a Mercedesen, az Audin és a Bosch-on keresztül.