Orbán Viktor is megszólalt a rendkívüli hóhelyzet miatt - videó

2018.03.17. 17:40

Több megyében harmadfokúra emelték a várható hófúvás miatt kiadott figyelmeztetést, emellett országszerte továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben az eső, ónos eső, havazás, illetve hófúvás miatt.

 A márciusban rendkívülinek számító időjárási helyzet miatt Orbán Viktor miniszterelnök ellátogatott az operatív törzs budapesti központjába. Elkísérte Pintér Sándor belügyminiszter is. A látogatásról készült videót a közösségi oldalán osztotta meg a kormányfő. Azt mondta, szerette volna megtudni, hogy a hatóságok hogyan készülnek arra, hogy a hosszú hétvége utolsó napján, vasárnap vélhetően magyarok tízezrei utaznak majd haza a havas, jeges utakon.

Orbán Viktor utasította a belügyminisztert, hogy minden lehetséges élő erőt és eszközt mozgósítson annak érdekében, hogy

segítsen azokon a magyarokon, akik a figyelmeztetés ellenére - hiszen ahogy mondta, magyarok vagyunk, lesznek közöttünk ilyenek - mégiscsak nekiindulnak az ítéletidő ellenére, és megpróbálnak holnap hazajutni a négynapos hétvége után.