Orbán Viktor: A határzárat a világ bármely országa megirigyelhetné - videó

2018.03.16. 18:06

Orbán Viktor miniszterelnök legújabb Facebook-videójában felidézte, hogy milyen "rossz érzés volt kiszolgáltatottnak érezni a hazát", amikor 2015-ben "a feltartóztatás minden esélye nélkül" zúdult be a migránsáradat az országba. Aztán viszont megépült a kerítés a szerb-magyar határon, amely "fizikai erőszak nélkül megvédi Magyarországot."

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

A miniszterelnök Tompán járt ma, ahol találkozott a határon szolgálatot teljesítő rendőrökkel és katonákkal. Azt mondja a videóban, hogy jó érzéssel megy vissza Budapestre, kiválóan kiképzett, felkészített és kötelességtudó emberek teljesítenek szolgálatot a határon,

köszönetet mondott nekik azért, hogy védik a hazát. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK

A határzárról elmondta, hogy ezt a világ bármely országa megirigyelhetné. A rendőrségi adatok szerint csak tavaly 44 ezer illegális migráns jutott volna be a kerítés nélkül az ország területére. A határzár nem csak Magyarországot, hanem egész Európát védi. Mi építettük, mi fizettük, elvárjuk, hogy az Európai Unió fizesse meg az árát legalább olyan mértékben, mint amilyenben őket is védi a kerítés, mondja a miniszterelnök.

Orbán Viktor videója a határzárnál tett látogatásáról: