Felgyújtotta 16 éves terhes barátnőjét és annak családját egy migráns férfi

Vágólapra másolva!
A 16 éves Lucy Lowe második gyerekével volt terhes, amikor megölték. Rágyújtották telfordi otthonát. A tűzben a lány 49 éves anyja és 17 éves nővére is meghalt. A lány apja most azt szeretné, ha a gyilkost szexuális zaklatásért is elítélnék. 
Vágólapra másolva!

A tüzet Lucy 26 éves barátja, Azhar Ali Mehmood gyújtotta - írja a The Sun.

A taxisofőrként dolgozó migráns férfinek és Lucynak volt már egy közös gyerekük, a fiatal lány a másodikat várta Mehmoodtól. A pár 15 hónapos kislányát még időben kimentették egy takaróban, és a hátsó kertben tették le egy fa alá. Lucy apja, George szintén túlélte a lakástüzet. Most azt mondja, hogy Mehmoodot letartóztatták a gyilkosságért, de sosem vádolták meg szexuális zaklatással, noha az is megtörtént.

Azhar Ali Mehmoodot börtönbe zárták a gyilkosságokért, de a hozzátartozók felháborodtak azon, hogy szexuális zaklatásért semmilyen büntetést nem kapott.

- nyilatkozta a 60 éves telfordi férfi a Mirrornak, majd hozzátette:

"Hivhatta magát Lucy barátjának, de a lány akkor is csak kiskorú volt. Miért nem tettek semmit a szociális intézmények? Ennek meg kellett volna kongatnia a vészharangokat. Én hiszem, hogy ez még mindig folyamatban lévő ügy" - mondja a lány nagybátyja.

A gyilkos most a feltételes szabadlábra bocsátását kéri, annak ellenére, hogy megölt négy embert. Lucy nagybátyának viszont az áldozatsegítők azt mondták, hogy a legsúlyosabb büntetést fogják kiszabni Mehmoodra.

A telfordi gyerekvédelmi szervezet adatai szerint

Angliában 1000 gyereket drogoznak be, erőszakolnak meg és zaklatnak szexuálisan évente.

Több botránykeltő eset is történt a városban az elmúlt években

  • Egy 15 éves áldozat, aki 2004-ben lett a zaklatások célpontja, többször is terhes lett négy év alatt. Három abortusza volt, és egyszer elvetélt.
  • 2002-ben egy másik iskolás lány, a 13 éves Becky Watson egy autóbalesetben halt meg Shropshire városában. A baleset körülményeit máig nem sikerült tisztázni. Annak ellenére a karambolt úgy minősítették, mint egy rosszul elsült csínyt. Később kiderült, hogy a lányt egy ázsiai banda zaklatta.
  • Becky barátját, Vicky Roundot ugyanaz a banda zaklatta, amelyik rászoktatta őt a kokainra, amikor a lány 12 éves volt, két évvel később pedig a heroinra.