Bujkál a brutális soroksári gyilkosság szemtanúja

soroksári emberölés,Gyurik Krisztina
Ebben a furgonban látták a három férfit
Vágólapra másolva!
A tanú közvetítővel osztott meg információkat a rendőrséggel, nem hajlandó felfedni a kilétét. A gyilkost még nem sikerült elfogni -  írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Tavaly decemberben jelentkezett a Borsnál egy ember, aki a Telefontanú ingyenesen hívható, anonimitást garantáló számán információkat osztott meg a rendőrséggel.

A telefonáló csak a közvetítő volt, azok az információk, amiket elmondott a rendőrségnek nem a saját élményei voltak, hanem az ismerőse mondta el neki, aki viszont nem akarja felfedni kilétét.

Forrás: Police.hu

A tanú a gyilkosság estéjén látott egy fehér furgont, ami keresztezhette a meggyilkolt Gyurik Krisztina útját. A furgonban hárman voltak, a környéken csak fatolvajként emlegetik őket. A tanú felírta a furgon rendszámát.

Mivel fatolvajok, ezért valószínűleg kötözőzsineg is volt náluk, amivel összekötözhették a nő kezét.

A térfigyelő kamerák felvételei alapján az autó a gyilkosság estéjén nyolc óra körül az Oázis kertészet előtt haladt el a Vízisport utca felé, majd a Vízisport utcán ment tovább.

A lap cikkének megjelenése után a rendőrség megkereste a telefontanút, aki megígérte ismerősének, hogy nem adja ki.

Amíg nem fogják el a gyilkost, valószínűleg a tanúk sem érzik magukat biztonságban.

Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én támadták meg kocogás közben.

Összekötötték a kezeit, megerőszakolták és megölték.

A gyilkossággal először a férjét gyanúsították, de őt gyorsan kizárták a lehetséges elkövetők közül, mert a rendőrök két DNS-mintát találtak a nő holttestén. Ezek közül az egyikről kiderült, hogy a boncmester hibájából került a holttestre. A rendőrségnek egyelőre nem sikerült megtalálnia a gyilkost, a nyomravezetőnek ötmillió forintot ajánlottak fel.