Tízmilliókat költött luxushobbijára Hadházy Ákos

Hadházy Ákos, repülés
Hadházy Ákos egy kisrepülő mellett
Vágólapra másolva!
Egy családi ház árát költötte luxushobbijára Hadházy Ákos. Az LMP antikorrupciós szóvivője óránként egy magyar átlagbérnek megfelelő összeget is kifizet egy magánrepülésre.
Vágólapra másolva!

Az ökopárt képviselője már korábban elismerte, hogy van egy méregdrága és környezetszennyező szenvedélye: szeret kisrepülőt vezetni.

Most viszont az is kiderült, hogy az elmúlt években több mint húszmillió forintot költött szórakozására.

A repülési naplók adatai szerint Hadházy Ákos 2016 végéig 350 órát töltött a levegőben, erre – az azonosított géptípusok és bérleti díjak alapján – körülbelül 17,5 millió forintot fizetett ki. Ezenkívül több vizsgát is letett, amelyek szintén milliókba kerültek - derült ki a Bors összeállításából.

Óriási összegeket emészt fel Hadházy Ákos luxushobbija Forrás: Facebook

2010 előtt szerezte meg a magánpilóta-engedélyt 1,5-2 millió forintért, 2015-ben pedig megkapta a kereskedelmi célú repülési engedélyt is, amelyet kétmillió forintért lehet kiváltani. A képviselő büszke luxushobbijára: a Facebookon többször is posztolt olyan fényképet, amelyen több száz millió forintba kerülő repülőgépek mellett pózol. Az ATV Magánszféra című műsorában pedig egy Cessna 172-es típusú géppel is büszkélkedett, amelyet rendszeresen vezet, a bérleti díjakról azonban hallgatott.

A Cessna 172-es az olcsóbbak közé tartozik, már 46 ezer forint plusz áfáért el lehet vinni egy órára. A politikus szereti a modernebb típusokat is, hajlandó volt 170 ezer forint plusz áfát kifizetni azért, hogy egy Diamond DA-42-essel emelkedjen a levegőbe.

Vagyis a képviselő körülbelül 220 ezer forintot költhetett arra, hogy egy órát repüljön az egyik legkorszerűbb kétmotorossal.

A mostanában Simicska Lajos embereivel tárgyaló Hadházy Ákos korábban azzal védekezett, hogy ha dohányozna, az több pénzt vinne el, mint a repülés. Ez azonban – az összegek ismeretében – nyilvánvalóan csak mentegetőzés.