Hadházy Ákos felköpött, majd aláállt

Hadházy Ákos, LMP
Mindent kétszer mond
Vágólapra másolva!
Míg 2014 előtt Simicska Lajos táskás embere, Hadházy Ákos vállalhatatlannak nevezte az akkori ellenzéki pártokat, addig mostanra már megállapodna akár a Jobbikal is. Nem ez az első eset, hogy hazudott az LMP társelnöke, mivel 2014 előtt azt is ígérte, hogy ha veszít, akkor visszavonul a politikától. Hadházy veszített, mégis a balliberális média egyik nagy kedvence lett, és az LMP-tagság számára jóval hitelesebb Schiffer András helyét is boldogan elfoglalta a parlamentben.
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos, Simicska Lajos táskás embere még a múlt héten azt mondta: az LMP elnöksége megbízott egy delegációt, hogy választási együttműködésekről tárgyaljon az MSZP-vel és a Jobbikkal. Azt mondta: készek az együttműködésre, akár a visszaléptetésekre is.

Hadházy korábban nem volt ilyen engedékeny a többi ellenzéki párt irányába. Még 2014 előtt úgy nyilatkozott az ATV-nek, hogy számára az ellenzék vállalhatatlan. Mivel az akkori és a mostani ellenzék ugyanaz, ezért az LMP társelnökének a véleménye minden bizonnyal a szocialistákra, a nyíltan antiszemita, de balra forduló Jobbikra, és a DK-ra is értelmezhető volt.

Hadházy ezt az ígéretét sem tartotta be

Egyébként nem ez az első éles fordulat Hadházy politikai pályafutásában. A 2014-es országgyűlési választás azt ígérte, ha nem sikerül nyernie, akkor abbahagyja a politizálást.

Hadházy tehát hazudott a választóknak, mivel súlyos választási veresége után nem hagyott fel a politizálással,

hanem rendületlenül folytatta azt. 2014 őszén már a szekszárdi polgármesteri széket próbálta megszerezni szocialista és dk-s támogatással. Próbálkozása azonban elbukott a korábban általa vállaltatlannak mondott pártokkal. Korábban Szanyi Tibor így jellemezte Hadházyt: "Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol!."

Hadházy Ákos már többször hazudott a választóknak Forrás: MTI/Kovács Tamás

Vesztett perek és luxuséletmód

Mint arról korábban beszámoltunk, az utóbbi hetekben folyamatosan veszti el a különféle pereit Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, akit sokan Simicska Lajos beépített emberének tartanak az ökopártban. Sőt, maguk az LMP-tagok is gyakran Simicska táskás emberének hívják, hiszen ő tárgyalt Simicskáékkal az LMP-Jobbik paktumról.

Nemcsak az igazmondással áll hadilábon Hadházy, hanem vagyonával kapcsolatban is több dolgot titkol. Új autót lízingelt 2017-es vagyonnyilatkozata alapján Hadházy. A politikusnak 2016-hoz képest nőtt az adóssága, de csökkent a megtakarítása. A saját pártjában is Simicska Lajos táskás emberének tartott

Hadházy vagyonnyilatkozata nem ad választ arra a kérdésre: miből tartja fenn luxuséletét?

Miből fedezi például zöldpárti politikustól egyébként furcsa, de hihetetlenül költséges hobbiját: a repülőgép-vezetést.

Személyesen egyeztet Hadházy Simicskával

Hadházy legfőbb politikai teljesítménye az volt, hogy egy

titkos politikai találkozó keretében Simicska Lajos legfontosabb embereivel egyeztetett.

Elsőként az Origo írta meg, hogy Simicska Ádám - Simicska Lajos jobbikos oligarcha legidősebb fia - rendszeresen összejár Hadházy Ákossal, feltehetően a két párt lehetséges választási együttműködésének kialakítása miatt. Az LMP társelnöke rekordgyorsasággal reagált portálunk értesülésére. A politikus elismerte közösségi oldalán, hogy találkozott Simicska Ádámmal, sőt a bejegyzésből az is kiderült, hogy magával az oligarchával is személyesen konzultált, ráadásul kétszer. Hadházy a lebukás után meglehetősen furcsa taktikát választott: ahol lehet, a Simicska családdal való kapcsolatáról beszél.

Simicska Lajos táskás emberének tartják Hadházy Ákost Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Különös 30 millió

A repülésmániás Hadházy nagyon kellemetlen helyzetbe került, amikor kiderült, hogy édesapja Hadházy Árpád a megyei agrárkamara elnökeként annak a Twickel Györgynek a cégeiben tölt be vezető tisztségeket, akit a helyiek csak zöldbárónak hívnak, mivel strómanok segítségével sorra gyarapítja a birtokait Tolnában.

Hadházy Ákos édesanyja,

Hadházy Árpád Lajosné figyelemre méltó gyorsasággal teremtett elő 30 millió forintot,

amikor egy földlicithez a minimális feltételeket kellett teljesíteni. Emellett Hadházy édesapja nevén is 2,3791 hektár föld van, és ha még az édesanyja 9,7781 hektárját, testvére, Hadházy Karolina 1,4927 hektárját, valamint a Hadházy Ákos nevén lévő földeket is nézzük, akkor közel 15 hektár föld van a család birtokában.