Kálmán Olga még lejjebb süllyed: már a börtönből érkezett Czeglédy Csabának is hízeleg

Czeglédy Csaba
Szeged, 2017. október 13. Fegyőrök kísérik Czeglédy Csaba ügyvédet, a baloldal szombathelyi városi képviselőjét a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elé 2017. október 13-án. A bíróság két hónappal meghosszabbította a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
A börtön falai közül egyből Kálmán Olga ölelő karjai közé vetette magát Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje. A Simicska-tévében elképesztő történetekkel állt elő a képviselő-jelölt, de a végén már saját maga sem bírta követni a történeteit. Kálmán Olga persze mindezt hagyta, sőt, ha durvábban fogalmazunk, nyalta a sokmilliárdos csalással gyanúsított Gyurcsány-ügyvéd fenekét. Sápítozott, sajnálkozott, hízelgett. Nevetséges bohócszámot adtak elő, ők ketten. Czeglédyt a mentelmi jogára hivatkozva engedték ki a börtönből, de valószínűsíthető, hogy nem sokáig. A legfőbb ügyész már kezdeményezte a mentelmi jogának felfüggesztését, és az NVB fel is függesztette.
Vágólapra másolva!

Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását csütörtökön megszüntették, tekintettel arra, hogy a bűnszervezet vezetőjeként

több mint hatmilliárdos költségvetési csalással gyanúsított ügyvédet

hivatalosan is nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság, mint képviselőjelöltet. Czeglédy első útja – némi kitérővel –, mi sem természetesebb, a Hír Televízióba vezetett, ahol Kálmán Olga vendége volt - írta Magyar Idők.

Ami a beszélgetésből kiderült: a Human Operator Zrt. vezetője természetesen nem tartja magát bűnösnek, sőt még a hatóságokat hibáztatja cége elmaradt kifizetéseiért, hiszen szerinte a cég vagyonának zárolása okozta azt, hogy a munkavállalók nem kapták meg járandóságukat. Czeglédy továbbá azt állította, megpróbálták arra rávenni, hogy valljon Gyurcsány Ferenc ellen, és állítása szerint előzetes letartóztatását éppen azért hosszabbították meg többször is, mert erre nem volt hajlandó. Természetesen semmilyen konkrétumot nem mondott, csak annyit, hogy valaki, de nem mond részleteket. Vagyis, Czeglédy a levegőbe beszélt, Kálmán Olga meg hagyta. Sőt. Szomorúan sápítozott, éreztetve, hogy milyen sanyarú a sorsa egy ilyen ártatlan embernek.

Elképesztő dolgokat mondott Simicska tévéjében Gyurcsány ügyvédje Forrás: Csudai Sándor - Origo

A riporter (már amennyiben Simicska hízelgő alkalmazottját annak lehet nevezni) gyorsan alkalmat teremtett arra is, hogy Czeglédy cáfolja: szó sem volt arról, hogy esetleg azért jelöltette magát az áprilisi választásokra, hogy így kerülhessen szabadlábra.

Ezen a ponton azután az ügyvéd-cégvezető-politikus-gyanúsított ellentmondásba került önmagával.

Tagadta, de ugyanakkor elismerte, hogy az volt a célja, hogy ne maradjon egy évig a rácsok mögött, ugyanis ez esetben elveszítette volna önkormányzati képviselői mandátumát.

Czeglédy a beszélgetésben összefüggéstelenül beszélt állítólagos „papírokról", amik a birtokában vannak, olyanok, melyeket korábban Gyurcsány is többször odadobott már gumicsontként a nyilvánosság elé. Természetesen ezeket még soha senki nem látta.

Czeglédy az elején egyébként törleszkedett a börtön dolgozóinak, hiszen pontosan tudja, mindjárt megy vissza. Többször elmondta, hogy milyen becsületes ember. Arról beszélt, az adás egyik legviccesebb pillanatában, hogy ő képtelen lett volna elmenni előnászútra, ha nem fizeti ki a dolgozókat. Igaz, jó néhányat nem sikerült. Hogy mennyit, hány százat, ezzel kapcsolatban is ellentmondásba keveredett saját magával. Cégét fantasztikusan működtette, igaz, ahogy menedzseresen fogalmazott, likviditási gondjai voltak. Ezért kért pénzt Dobrev Klárától. És azért nem banktól, mert ez egyszerűbb volt. Kálmán Olga ezzel egyetértett.

A sokmilliárdos csalással gyanúsított Czeglédy később szidni kezdte Budai Gyulát, a Fidesz képviselőjét. Azért volt rá dühös, mert azt mondta róla az egyébként jogász Budai Gyula, hogy a joggal való visszaélés Czeglédy ajánlásgyűjtő-akciója, és valójában a börtönben lenne a helye. Czeglédy sikertelen ügyvédnek nevezte Budai Gyulát. Czeglédy értékrendje szerint nyilvánvalóan a sikeres ügyvéd saját maga, a többmilliárdos sikkasztással gyanúsított szocialista politikus.

A Simicska-féle tévé moderátora, jelen esetben Kálmán Olga, tökéletesen végezte feladatát, egyetlen kellemetlen kérdést sem tett fel Czeglédynek. Sőt. Szemérmetlenül törleszkedett a milliárdos csalással gyanúsított Gyurcsány-ügyvédnek.

A végső szót pedig a büntetőügyben a független magyar bíróság mondja majd ki. Polt Péter már kezdeményezte Czeglédy mentelmi jogának felfüggesztését, a Nemzeti Választási Bizottság pedig ma már fel is függesztette. Most az ügyészség kezdeményezheti újra Gyurcsány ügyvédjének előzetes letartóztatását.

Hogy kicsoda valójában Czeglédy Csaba, azzal elég sokat foglalkoztunk. Akit esetleg nem a Simicska-Kálmán Olga-féle bohóckodás érdekel, hanem a valóság, itt és itt és itt olvashatta el.