A kontrollálatlan bevándorlást meg kell állítani

Orbán Viktor
Budapest, 2018. február 28. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Giorgia Melonit, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnökét az Országházban 2018. február 28-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Németh Zsolt, a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője szerda délelőtt az Országházban fogadta Giorgia Melonit, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnökét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

A megbeszélésen egyetértés volt abban, hogy

a migráció egész Európára nézve súlyos veszélyeket jelent,

a kontrollálatlan bevándorlást ezért végre meg kell állítani.

Giorgia Meloni elmondta: pártja választási programjában a visegrádi csoport kiemelten szerepel, érdeklődéssel tekintenek a V4-re, mint olyan országok csoportjára, amelyek szemben állnak az EU túlburjánzó bürokráciájával, lopakodó hatáskörelvonásával.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Giorgia Melonit, az Olasz Testvérek párt elnökét Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

A találkozón egyetértettek abban is:

meg kell védeni a valódi Európát,

tiszteletben kell tartani a tagállamokat és azok kultúráját, történelmi örökségét.

Mindennek eléréséhez Olaszországban is politikai fordulatra van szükség, és erre most jó esély nyílik - hangzott el a megbeszélésen.

Olaszországban vasárnap tartanak parlamenti választást. A Silvio Berlusconi vezette Forza Italia a Matteo Salvini vezette Északi Ligával és a szintén jobboldali, Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek formációval kötött választási koalíciót. A jobbközép szövetség népszerűsége a legutolsó előrejelzések szerint megközelíti a negyven százalékot.