Taxisofőr buktatta le a rablókat

Vágólapra másolva!
Egy taxisnak lett gyanús az a két fiatal, aki egy alvó férfit fosztottak ki egy villamosmegállóban Budapesten, a Deák Ferenc téren. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették a tolvajokat.
Vágólapra másolva!

A két fiatal, egy 18 éves és egy 21 éves férfi vasárnap éjjel Budapest V. kerületében, a Deák Ferenc téri villamosmegállóban kifosztott egy alvó férfit - olvasható a rendőrség oldalán.

Kihasználva, hogy a férfi védekezésre képtelen, a rablók átkutatták a zsebeit, elvették a pénztárcáját a benne lévő pénzzel és bankkártyával együtt, aztán leintettek egy taxit, amivel az Örs vezér tere felé indultak.

Közölték a sofőrrel,

hogy 5 000 forintonként fizetik ki az utat, bankkártyával.

Út közben négyszer meg is álltak, hogy a lopott kártyával fizessenek. Ez azonban gyanússá vált a taxisofőrnek. Üzenetet küldött az egyik kollégájának. Leírta neki, hogy hívja a rendőröket, és azt is, hogy merre fog haladni a taxival.

A járőrök Budapest XVI. kerületében, a Veres Péter úton állították meg az autót, majd igazoltatták az utasokat. Amikor átvizsgálták a ruhájukat, megtalálták a kirabolt férfi pénztárcáját, benne az irataival és az ellopott pénzt is. A két fiatalt kifosztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték az ügyészségen az előzetes letartóztatását.