Még mindig lehet nevezni a ZöldOkos Kupára

PontVelem
Vágólapra másolva!
A ZöldOkos Kupa egy többfordulós verseny általános iskolai felső tagozatos diákok részére. A verseny 6 fordulós: 4 online fordulóból, regionális döntőkből és egy országos döntőből áll; a kérdéssorok a fenntarthatóság különböző témaköreit érintik. Még mindig lehet nevezni háromfős csapatokkal a győzelemért.
Vágólapra másolva!

Az általános iskolák és középiskolák tanévének rendjében tavaly óta bekerült három témahét; a Fenntarthatósági, a Digitális és a Pénz7. Ezen Témahetek lényege, hogy

a normál tanítás kereteibe nem, vagy nehezen beszorítható, de a sikeres hétköznapi létezéshez elengedhetetlen információ, tudás

egy koncentrált időszakban, egy tanítási héten jelenjen meg az iskolák életében. Ezek egyfajta projekt hetek, amik keretében tanórai és tanórán kívüli eseményekkel, foglalkozásokkal, pályázatokkal, versenyekkel vonzzuk be a diákokat az adott téma rejtelmeibe.

A ZöldOkos Kupa a Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódó országos fenntarthatósági tudásverseny.

A többfordulós tudáspróbán általános iskolai felső tagozatos diákok indulhatnak. A Fenntarthatósági Témahét szervezését az EMMI, mint programgazda megbízásából a PontVelem Nonprofit Kft végzi a kezdetek óta. A Témahét fővédnöke Áder János Köztársasági Elnök.

A verseny győztesei értékes nyereményben részesülnek Forrás: Origo

A versenyfeladatok az Eszterházy Károly Egyetem - Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakmai támogatásával készültek, szakértő pedagógusok állították össze az életkori tudásszint figyelembevételével. A verseny

a fenntarthatóság különböző izgalmas témaköreit érinti: környezetbarát háztartás, tudatos vásárlás, energiatakarékosság, természetvédelem.

A győztes csapatok és felkészítő tanáraik értékes díjazásban részesülnek.

A versenyre itt lehet regisztrálni.

A kérdéssorok 2018. február 28-ig

a www.zoldokoskupa.hu weboldalon bármikor kitölthetőek. A feladatsorok megnyitását követően a diákoknak egy-egy 60 perces időablak áll rendelkezésre, hogy megoldják a feladatsort.

További részletek a versenyről itt, valamint a Fenntarthatósági Témahét honlapján, és a közösségi oldalon találhatók.

BankVelem PénzOkos Kupa Forrás: Origo

Azonban nem csak a fenntarthatóság témaköreiben mutathatják meg a diákok tudásukat. A Pénz7 témahét keretében is

elindul egy tudásverseny, ez a BankVelem PénzOkos Kupa.

Az első négy online forduló már elérhető itt. A verseny 5 online fordulóból, egy regionális és egy országos döntőből áll. Az 5. online fordulót a Pénz7 során bonyolítják le, amelynek témája a Pénz7 legfontosabb üzenete lesz. Ezen a fordulón

külön ajándékokat sorsolnak ki a kitöltő diákok között, amelynek köszönhetően 5 diák ellátogathat majd a Készpénzlogisztikai Központba.

A versenyre szintén 3 fős csapatok jelentkezhetnek a Pénz7 során megszervezett 5. online fordulóig bármikor, és minden forduló kitöltéséért levásárolható OkosPontokat kaphatnak a PontSzámlájukra.

A tudásversenyen résztvevő nyertes csapatok iskolái is értékes díjazásban részesülnek.

A döntőre 2018. május 4-én kerül sor Budapesten.

Nevezés és további információk a www.penzokoskupa.hu weboldalon találhatók.