18 évet kapott a barátnője anyósát megkéselő férfi

Vágólapra másolva!
A férfi agresszív volt fiatalkorú párjával, ezért az elköltözött tőle. Később B. I.  rátámadt a fiatal nő gyerekére és anyjára is.
Vágólapra másolva!

A bíróság a visszaeső B. I. vádlottat 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölési kísérlet, valamint 18 évesnél fiatalabb személy ellen elkövetett személyi szabadság megsértése miatt 18 év fegyházra ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek intézésétől. A bíróság a beleszámította a büntetésbe az előzetes letartóztatásban töltött időt és megállapította, hogy B. I. a büntetésének háromnegyed részének letöltése után feltételesen szabadulhat- írja közleményében a Pécsi Törvényszék.

B. I. 2015 szeptemberében összeköltözött kiskorú párjával, és annak egy előző kapcsolatából született 2 éves kislányával.

Mivel a férfi sokszor volt agresszív a fiatal nővel, ezért az elköltözött az anyjához a lányával együtt.

Később a nő az anyjával és a lányával elmentek a férfi házához, hogy elhozzák az ottmaradt ruhákat. A férfi megint ideges lett, kést rántott, lefogta volt élettársát és a kést a torkához szorította. A nő anyja észrevette ezt, és a lánya segítségére sietett, ezért a férfi őt is megtámadta. B. I. felkaron és hason szúrta a volt élettársa anyját, és a nyakát is megvágta.

Ezt a látta a 2 éves kislány, és oda akart futni a nagymamájához, de a férfi elkapta és kétszer megvágta az ő torkát is.

Ezután B. I. megragadta volt élettársát és húzni kezdte, aki könyörgött, hogy a sérült gyerekét hadd vigye magával. Ezt a férfi megengedte. A férfi egy közeli kukoricás széléig húzta maga után a fiatal nőt, majd elengedte a gyerekkel együtt, ő pedig elmenekült a helyszínről.

A férfit egy hónap múlva találták meg, kialakított magának egy erdei rejtekhelyet.

A megkéselt nagymama ki tudott menni az utcára, ott kért segítséget. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönheti, hogy nem halt meg. A 2 éves kislány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője elsősorban felmentésért, másodsorban a büntetés enyhítéséért fellebbeztek, ezért az ítélet nem jogerős.

A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.