Változik a vonatok menetrendje a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon

Vágólapra másolva!
Pályafelújítás miatt módosul a vonatok menetrendje a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon hétfőtől július 15-ig - közölte a Mávinform.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint jelentős menetrendváltozásra, és pótlóbuszos átszállásokra kell számítaniuk az utasoknak a vonalon és a csatlakozó vonalakon hétfőtől egészen a nyári menetrendig.

A Budapest-Keleti-Pécs viszonylatú InterCity vonatok helyett

Kelenföld-Százhalombatta között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A buszos pótlással közlekedő InterCity vonatokra díjmentes helyjeggyel pótjegyet ad a vasúttársaság a jelenlegi pót- és helyjegy helyett.

Kelenföldön a pótlóbuszok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Etele téri megállóhelyén fordulnak. A buszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, előzetes helyfoglalás, együttes elhelyezést és kerékpárszállítást nem tudnak biztosítani.

Pótlóbusz az InterCity helyett

Budapestről Pécs, valamint Gyékényes felé mindennap délutánonként a Tubes-Somogy InterCity-vel biztosítják a közvetlen eljutást. Ellenkező irányban, Pécs, Gyékényes és a Déli pályaudvar között vasárnap nem közlekedik a - hétfőtől szombatig, reggelenként közvetlen eljutást biztosító - Tubes-Somogy IC.

A Budapest-Baja viszonylaton, a teljes útvonalon vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat

a Gemenc expresszvonat helyett. Ellenkező irányban, a Baja-Budapest viszonylatú Gemenc expresszvonatok Baja és Szekszárd között személyvonatként közlekednek, onnan viszont Kelenföldig pótlóbuszok járnak az expressz helyett. A pótlóbuszok az M6-os autópályán közlekednek majd, és a buszokat pótjegy váltásával lehet igénybe venni.

A pénteki közlekedési rend szerinti Sugovica Expressz nem jár majd, az eljutást Sárbogárdig a Tettye IC, Sárbogárd-Baja között pedig személyvonat biztosítja. Vasárnaponként a Sugovica Expressz helyett pótlóbusz közlekedik a teljes útvonalon.

Budafokig járn majd a 700-as busz

A változások érintik a Budapest elővárosi vonatforgalmat is: munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakban az eddigieken felül további két-két S40-es jelzésű vonat közlekedik Budapest és Pusztaszabolcs között.

A forgalom elől elzárt Kelenföld-Érd felső szakasz megállóhelyei a módosuló 700-as, 701-es, 702-es és 703-as jelzésű Volánbusz járatokkal és a BKK járataival közelíthetők meg.

A 700-as járatcsoport menetrendje kibővül,

egyes járatok útvonala Budafokig hosszabbodik meg ideiglenesen. A buszok összeköttetést teremtenek Érd alsó, Érd felső, Érdliget és Budatétény vasútállomások között.

A BKK és a Volánbusz autóbuszain a vasúti bérleteket elfogadják a meghatározott szakaszokon: a 13-as, 13A-s, 113-as és 113A-s autóbuszok esetében Budatétény vasútállomás-Barackos út-Angeli utca-Angeli utca-Nagytétényi út szakaszon; a 33-as, 114-es, 133E-s, 213-as és 214-es autóbuszain Budafok, Városház tér-Budatétényi sorompó szakaszig; a Volánbusz 700-as, 701-es, 702-es és 703-as autóbuszain a vonal teljes hosszán.