Dermesztő hideg lesz a jövő héten

Vágólapra másolva!
Kellemetlen, hideg idővel búcsúzik a tél a jövő héten. A hőmérséklet napközben is fagypont alatt marad, és több helyen kall majd havazásra, hófúvásra számítani.
Vágólapra másolva!

Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól délen már havazás, hószállingózás is kialakul - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. Megerősödik az északkelti szél, mely hófúvásokat okoz. Dermesztő hideg várható:

reggel -16 és -6, délután -9 és -2 fok között alakul a hőmérséklet.

A metsző szélben még hidegebbet érzünk majd, igen kellemetlen idő lesz.

Kedden borult időre számíthatunk, több helyen havazással. A lehulló hó mennyisége északon 4 cm, délen 3-10 cm lehet. A továbbra is megerősödő északkeleti szél hóátfúvásokat okoz. Reggel -11, délután -5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán estig sok felhő lesz felettünk további hószállingózással, és

marad a tartósan fagyos idő.

Csütörtökön sok napsütés, délutántól felhősödés valószínű. Reggel -20 és -10, délután -5 és -1 fok között várható a hőmérséklet.

Pénteken erősen felhős időre van kilátás, szórványosan havazással, ónos esővel, fagyott esővel. A keleti szél megélénkül. 0, +1 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. Hétvégén is sok felhő lesz felettünk, és többfelé alakul ki csapadék, mely egyre inkább eső lesz. Tovább enyhül az idő, vasárnap már +5, +7 fok is lehet.