A hatóságok félrevezetéséről adott ki leírást egy Soros-szervezet

Kovács Zoltán; Bakondi György
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Vágólapra másolva!
A hatóságok félrevezetéséről, az uniós és tagállami határvédelmi biztonsági rendszer kijátszásáról adnak tanácsokat az illegális migránsoknak egy német - Soros György által támogatott - civil szervezet leírásában - közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
Vágólapra másolva!

Bakondi György felidézte: már 2015-ben találtak számos leírást, amelyekben tanácsokat adtak a migránsoknak, milyen útvonalat kövessenek, ha feltartóztatják őket, mit mondjanak. Már akkor látszott,

- értékelt a belbiztonsági főtanácsadó.

A főtanácsadót annak kapcsán kérdezték, hogy ismét

találtak egy "szótárt",

amelyben a migránsoknak adnak tanácsokat. Bakondi György elmondta: egy német humanitárius civil szervezet adta ki a leírást, abban a biztonsági rendszer kijátszásáról adnak tanácsokat. Ez káros, veszélyes, súlyos belbiztonsági következményei lehetnek - emelte ki.

Bakondi György miniszterelnöki belbiztonsági főtanácsadó Forrás: MTI/Marjai János

Bakondi György szerint Európában már felelős politikusok sem vitatják, hogy a külső határokat őrizni kell. Probléma viszont, hogy - az Európai Unió és az ENSZ által - olyan dokumentumok készülnek, amelyek a jövőre nézve

az illegális migrációt természetes, jó, támogatandó dolognak

tartják.

Ugyanakkor az illegális migráció veszélyeiről, negatívumairól, hatásáról a biztonságra, a nemzetállamok létére, a kultúrára, a gazdaságra, a szociális ellátórendszerre, nem beszélnek - fejtette ki a belbiztonsági főtanácsadó.