Vaddisznók költöztek Budapestre

Vágólapra másolva!
Újabb vaddisznókat fotóztak Budapesten. A Hajógyári szigeten nem ez az első alkalom, hogy találkoztak az állatokkal: egy asszony a Tényeknek elmondta, hogyan támadt már vaddisznó a kutyájára is. Egy szakember szerint azonban ezek az állatok csak akkor agresszívek, ha a kicsinyeiket kell megvédeniük.
Vágólapra másolva!

Egy férfi két vaddisznóról készített képet a Hajógyári szigeten, akik nagyon közel merészkedtek az egyik úthoz, ahol sokan szokták a kutyáikat sétáltatni.

Igazából ott a játszótér környékén láttam többször nyomokat, szerintem az egy disznó lehetett. Azt olvastam, hogy kicsinyeik is vannak, bár pici lábnyomokat nem láttam – mondta egy édesanya a Tényeknek.

Egyre többször merészkednek vadállatok a városokba: nemrég a Duna-parton vették fel, ahogy a forgalomban a kocsik mellett futnak a vaddisznók.

– nyilatkozta egy budapesti nő.

A Tények is bemutatatott már olyan videót, amin a belvárosban rendőrök üldöztek egy vaddisznót, aki még az Andrássy úton is átment. Végül a hetedik kerületben egy parkban kapták el, majd a Hármashatár-hegyen engedték szabadon.

Egy vadász szerint az utóbbi években az európai nagyvárosokba fokozatosan telepedtek be vaddisznók. Ennek több oka is van.

Megtanulta azt, hogy a lakott területeken belül nincs vadászat, nem bántják, senki hozzá nem szól, és mindig talál takarmányt magának, legyen az gyümölcs és sokszor kidobott ételmaradék” – magyarázta Major Tamás, a Koplán-Göröcz Vadgazda Egylet fővadásza.

A vadász szerint a vaddisznók általában félnek az embertől, viszont a kismalacát védő állat az emberre is rátámad.