A hódmezővásárhelyi Jobbiknak bírósági papírja van arról, hogy érintett korrupciós büntetőügyben

Szeged, 2017. március 31. Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján 2017. március 31-én. Ezen a napon a Szeviép-ügy miatt alakult ki vita a szegedi közgyűlés ülésén. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Szabó Bálint jogász kijelentette, büntetőjogi felelősségének tudatában kijelenti, alaposan feltételezhető, hogy a K'Art cégcsoportnál elcsalt pénzek egy jelentős része a hódmezővásárhelyi Jobbik pártfinanszírozásába vándorolt. Ha ezért a kijelentéséért pert kíván indítani a Jobbik, áll elébe, fűzte hozzá.
Vágólapra másolva!

Eltűnt százmilliók nyomában – Hódmezővásárhely legjelentősebb közéleti bűnügye címmel tartott sajtótájékoztatót a vásárhelyi Jobbik iroda előtt Szabó Bálint jogász, a Likvid Kontroll ügyvezetője - írta a vasarhely24.com.

Újabb fejlemények kerültek napvilágra a több éve indult K'Art ügyben, melyben most már – a Szeviép ügyben érintett szegedi szocialisták után –

– mondta Szabó Bálint. Hozzátette, mindezt az ügyészség állítja vádiratában, melyben 2018. április 12-én a Szegedi Járásbíróságon tárgyalás veszi kezdetét.

A különösen jelentős értékre elkövetett csődbűntett gyanúja miatti eljárásban egyelőre a K'Art cégcsoport felszámolóbiztosait gyanúsítják, de egy másik, vélhetően ehhez kapcsolódó büntetőügyben egy politikus is érintett lesz, akit még Szabó Bálint nem kívánt megnevezni.

Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Emlékeztetett, három évvel ezelőtt a vásárhelyi Jobbik irodában járt, ahol helyi és országgyűlési képviselővel csaknem tettlegességig fajuló vita közepette a Jobbik akkor azt állította, nincs K'art ügy és K. Imre, akkori listavezetőjük, aki majdnem polgármester-jelöltté is vált, nem érintett az ügyben – mondta Szabó Bálint.

A jogász kijelentette, büntetőjogi felelősségének tudatában kijelenti, alaposan feltételezhető, hogy a K'Art cégcsoportnál

elcsalt pénzek egy jelentős része a hódmezővásárhelyi Jobbik pártfinanszírozásába vándorolt. Ha ezért a kijelentéséért pert kíván indítani a Jobbik, vagy K. Imre családja, áll elébe, fűzte hozzá.

Az látszik, egyelőre a felszámolók viszik el a balhét, de ezt nem fogják annyiban hagyni. Egyértelműen tudható, az egyik felszámoló, aki akkor egy huszonéves nő volt, abban az időszakban többször találkozott és egyeztetett K. Imrével. A felszámolónak egyébként szegedi üdülője, pécsi családi háza, budapesti lakása és több nagy értékű kocsija van – emelte ki Szabó, hozzátéve, a K. család is Audikkal, Mercedesekkel jár, miközben a ki nem fizetett alvállalkozók igyekeznek nem csődbe menni.

Szabó hangsúlyozta, célja, hogy a közel 60 alvállalkozó elégtételt kapjon elvégzett munkájáért, és a szegedi Szeviép-ügyhöz hasonlóan elmegy a végsőkig.