Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Megduplázódott a kereskedelem és marketing szakra jelentkezők száma

Időjárás

Csütörtökön borult idő lesz - írja a Köpönyeg.hu. ÉK-en csak elszórtan, máshol DNy ismét egyre többfelé várható havazás, DK-en havas eső is. DNy-on reggel intenzív, kiadós havazásra számíthatunk. Az ÉK-i szél megerősödik, a Dunántúlon hófúvást okoz.

-2 és +6 fok között alakul a hőmérséklet - keleten lesz továbbra is enyhébb az idő.

Pénteken marad a borongós idő a nap első felében többfelé, délután DNy-on újabb havazással (DK-en továbbra is inkább havas eső látszik). 0 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton szakadozik a felhőzet, rövid napos időszakok lehetnek. Elszórtan lehet hószállingózás. Reggel -5, délután +1 fok körül várható a hőmérséklet.

Vasárnap ÉK felől szibériai eredetű hideg levegő érkezik, megerősödik az ÉK-i szél. Hózápor bárhol lehet. Reggel -10, délután -3 fok ígérkezik.

Boldog névnapot!

Február 22. az év 53. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 312 nap van hátra.

Ma a Gerzsonokat köszöntjük.

A Gerzson férfinév a héber eredetű bibliai férfinév. A jelentése bizonytalan, népies magyarázat szerint idegen, jövevény, száműzött. Mózes adta fiának ezt a nevet, miután kiderült zsidó származása, s így száműzték az egyiptomi uralkodói udvarból.

Heti mozipremier

Hihetetlen történet az óriás körtéről
A víz érintése
A Pentagon titkai
Éjszakai játék