Egy településen továbbra sincs áram a hó miatt

havazás, utak
Pécsudvard, 2018. február 3. Egy kamion halad az M60-as autópályán Pécsudvard közelében 2018. február 3-án. A havazás veszélye miatt a fél országra első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
A Dunántúlon továbbra is esik a hó, a középső és keleti országrészen már inkább eső, vagy havas eső esik. Az összes út járható, viszont 40 lakásban nincs áram. 
Vágólapra másolva!

A Zala megyei Bakon még nem sikerült visszaállítani az áramszolgáltatást, itt 40 háztartásban nincs áram. Egy megcsúszott teherautó döntött ki egy villanyoszlopot.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Az útinform információi szerint a Dunántúl nagy érszén szállingózik a hó, az ország középső és keleti részén eső vagy havas eső esik.

Nincs járhatatlan út, de a gyorsforgalmi utak sónedvesek, valamint az alsóbbrendű utak még latyakosak lehetnek.

A látási viszonyok általában jók, a nyugati országrészben párás a levegő.

A csúszós utak miatt ma is volt munkájuk a tűzoltóknak, főleg a Dunántúlon. Tegnap a 75-ös fűúton az árokba csúszott egy kamion.

A sérült kamiont ma sikerült elszállítani, de a balesetben megsérült villanyoszlopot még nem tudták helyreállítani.

A főutat továbbra is zárva tartják, a forgalmat Söjtör felé terelik.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

A 834-es főúton megcsúszott egy teherautó Celldömölknél. A teherautó pótkocsija elfoglalta a fél utat, ezért félpályára korlátozták a forgalmat. A műszaki mentés befejeződött, ezért újra teljes szélességében használhatják az utat az autósok.

Mukics Dániel tűzoltó őrnagy az Origónak elmondta, hogy a mai napon 32 esethez riasztották a tűzoltókat a havazás miatt.

Hétfő óta több száz munkagép végzi folyamatos rotációban a szükséges hóeltakarítási munkákat az országos közúthálózaton.

A héten eddig összesen 14 ezer tonna sót és csaknem 500 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a szakemberek a havazásban érintett területekre.

A reggeli órákban mintegy 400 munkagép dolgozott az utakon.