Stop Soros: nehezebb lesz bevándorlást szervezni, támogatni és finanszírozni

hatóságok köröznek egy afgánt az észak-franciaországi Calais-ban
A police vehicle passes by people gathering in Calais, northern France, on February 2, 2018, a day after a large brawl between a hundred migrants resulted in several injuries. Four migrants were in critical condition after being shot and more than a dozen others were injured, some seriously, during clashes in the northern French port of Calais between Afghans and Africans, local authorities said. / AFP PHOTO / Philippe HUGUEN
Vágólapra másolva!
Sokkal nehezebb lesz a jövőben Magyarországon bevándorlást szervezni, támogatni és finanszírozni, ha az Országgyűlés elfogadja a Stop Soros törvénycsomagot - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a parlamentben.
Vágólapra másolva!

Tuzson megjegyezte: a kormány lefolytatta a társadalmi vitát a törvénycsomagról, amelynek során 600 érdemi észrevétel érkezett. Ezeket megfontolva, szigorított formában terjesztették be a javaslatot.

Forrás: AFP/Philippe Huguen

A három törvényjavaslatot tartalmazó csomagot ismertetve kiemelte:

a korábbi tervezet csak regisztrációt írt volna elő a migrációt támogató szervezeteknek, a szigorított forma már belügyminiszteri engedélyhez kötné ezt a tevékenységet.

Azon szervezeteknek, amelyek engedélyért folyamodnak, át kell esniük a nemzetbiztonsági eljáráson - tette hozz az államtitkár.
Az előterjesztés tartalmazza a bevándorlásfinanszírozási-illetéket is, a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

- mondta Tuzson Bence.
Azon személyek, akik a magyar nemzetbiztonság érdekeit sértik, a közrendet veszélyeztetik, távol tarthatók Magyarország schengeni határaitól 8 kilométeres sávban - jegyezte meg a politikus.