Több buszbaleset is történt a havas utakon

havazás, hó, tél, Zala megye,
Nagykanizsa, 2018. február 20. Autó halad a havas úton Nagykanizsa közelében 2018. február 20-án. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Kedd éjfélig több megyében havazás, havas eső várható - figyelmeztetett több szervezet is az időjárás-előrejelzésre. Hó nehezíti a közlekedést, a katasztrófavédők arról tájékoztatták az Origót, hogy éjfél és kedd 10 óra között húsz baleshez riasztották a tűzoltókat a Dunántúlon. 
Vágólapra másolva!

Csúszkálnak a buszok a havas utakon

Helt Ákos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte:

több menetrend szerint közlekedő autóbusz is balesetet szenvedett

Veszprém megyében a keddi havazásban. A 77-es úton Tapolca és Monostorapáti között, Hegyesdnél összeütközött egy autóbusz és egy autó. Az autóban utazó két embert a mentők kórházba vitték, a busz 19 utasa nem sérült meg.

Külsővaton egy autóbusz villanyoszlopnak ütközött reggel kilenc óra előtt, az oszlop kicseréléséig

ötven háztartásban szünetel az áramszolgáltatás

- tette hozzá a szóvivő.

Szintén ebben az időszakban Pécsely és Barnag között, valamint a 73-as főúton Veszprém és Csopak között is letért az útról egy-egy menetrend szerinti autóbusz. A járműveket a tűzoltók vontatták vissza az úttestre.

Forrás: MTI/Varga György

Árokba hajtott egy autó az M1-esen

A baleset Lébény közelében, a 149-es kilométernél, a Budapest felé vezető oldalon történt. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, ahol megkezdődött a műszaki mentés. A baleset helyszínén forgalomkorlátozásra számítsanak.

Karambol Tiszapalkonya és Tiszasziget között

Két autó karambolozott a Tiszapalkonya és Tiszasziget közötti úton. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók megkezdték a helyszínen a műszaki mentést, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani. Hét embert kellett kórházba szállítani.

Keresztbe fordult egy kamion

A baleset a 82-es főúton, Veszprémvarsánynál történt. A pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók megkezdték a műszaki mentést, jelenleg a mentődarut várják. A baleset helyszínén a főutat lezárták, a forgalmat Veszprémvarsányon keresztül elterelik.