Az ellenzéki pártok az ország érdekeivel szemben állnak

Illegális bevándorlás - Olaszország
Cona, 2017. november 16. Az életkörülményeik miatt tiltakozó illegális bevándorlók conai táborukból a 85 kilométerre fekvő Velence felé mennek 2017. november 16-án. A migránsok tüntetését az USB olasz szakszervezet támogatja. (MTI/EPA/Andrea Merola)
Vágólapra másolva!
Bevándorlás ügyében az ország érdekeivel szemben foglalnak állást az ellenzéki pártok: lebontanák a határzárat és jóváhagynák a betelepítési programot - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba szerint ezt igazolja, hogy az ellenzéki politikusok Brüsszelben mindent megszavaztak, ami a bevándorlást elősegíti.

A kormány viszont a határok védelmére összpontosít

- tette hozzá.

Az államtitkár az elmúlt évek kormányzati eredményei közül kiemelte, hogy az egészségügyben is folyamatos fejlesztési programok vannak folyamatban,

több száz helyen újultak, újulnak meg a kórházak

és rendelőintézetek.

Migránsok Velence mellett Forrás: MTI/EPA/ANSA/Andrea Merola

Dömötör Csaba hangsúlyozta azt is, hogy az ország gazdaságilag sokkal függetlenebb, mint 2010-ben volt. Ha pedig nagyobb az ország gazdasági függetlensége, nagyobb eséllyel hozhat olyan döntéseket, amelyek

minden magyar család életét segítik,

mint például a családi adókedvezmény, illetve támogatások - jegyezte meg.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Dömötör Csaba beszélt arról is, a kormány gazdasági döntéseiben fontos szempont, hogy a stratégiai iparágakban meghatározó legyen a magyar tulajdon aránya. Példaként említette, hogy ez az arány a médiában és a bankszektorban is korábban alacsony volt, most már viszont mindkét szektorban 50 százalék fölötti. Emellett az energiaszektorban is sikerült fontos "hídfőállásokat" visszaszerezni, ennek nyomán tudták például csökkenteni a rezsit.