Vona Gábor egy sajtótájékoztatón hazudott

Vona Gábor, oroszlán
Az állatok királya
Vágólapra másolva!
A Jobbik elnöke egy sajtótájékoztatón azt állította, hogy az elmúlt időszakban többször járt a Mátrai Erőműben. A társaság viszont hivatalos válaszban cáfolta Vona Gábor állítását. A cicapárt elnöke még a látogatások évszámaira sem emlékszik, de biztos benne, hogy az erőmű téved.
Vágólapra másolva!

A február első napjaiban tartott gyöngyösi sajtótájékoztatón Vona Gábor és a Jobbik szakpolitikusa, Kepli Lajos közösen beszélt a párt energiastratégiájáról és a Mátrai Erőműről.

Vona Gábor a Mátrai Erőművel kapcsolatos felkészültségét, a párt álláspontját arra az állítására alapozta, hogy az elmúlt években többször tett látogatást az erőműben, aktuális információit és tapasztalatait ezek során szerezte. A Jobbik miniszterelnök-jelöltjének e kijelentése váratlan lehetett a mellette álló párttárs számára is, a meglepettség ugyanis feltűnően Kepli Lajos arcára fagyott.

Úgy tűnik, nem véletlenül.

A sajtótájékoztatót követően, Vona állítása kapcsán a Kékes Online hivatalos megkereséssel fordult a Mátrai Erőműhöz. A társaságtól egyértelmű választ kaptak:

kijelentésével ellentétben Vona Gábor ebben a választási ciklusban nem többször, hanem mindössze egyetlen alkalommal, közel három éve, még 2015-ben járt az erőműben.

A Mátrai Erőmű területére még egy országgyűlési képviselő sem sétálhat be kedvére és nyomtalanul, szigorú beléptetési és adminisztratív biztonsági kötelezettségeknek kell eleget tenni.

Az állatok királya Forrás: Origo

A Kékes Online február 16-ai sajtótájékoztatóján Vona Gábor figyelmét is felhívta az éles ellentmondásra. Megkérdezték a pártelnököt, hogy ebben a választási ciklusban mikor járt a Mátrai Erőműben. Vona Gábor újra kijelentette: többször. Arra kérték, hogy legalább az évszámokat jelölje meg:

– hangzott a válasz.

Vona Gábort ezen a sajtótájékoztatón szembesítették a Mátrai Erőmű hivatalos válaszával, amire a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a következőképp reagált: „Akkor rossz információt kaptak, többször jártam a Mátrai Erőműben, időpontot most nem tudok mondani". A Jobbik sajtóosztálya - ahogy azt már megszokhattuk tőlük - a portál megkeresésére nem reagált érdemben, és ők sem árulták el, pontosan mikor járt Vona az erőműben.

A Kékes Online megjegyezte, hogy ezek szerint a Jobbik elnöke úgy alkot állásfoglalást és energiastratégiát, hogy három éve nem járt a Mátrai Erőműben, sőt a Jobbik miniszterelnök-jelöltje és országgyűlési képviselőjelöltje a Mátrai Erőmű kapcsán hazudik egy sajtótájékoztatón.