Családja és barátai gyűjtik az ajánlásokat Czeglédynek

Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje, és a szombathelyi baloldali frakció vezetője
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc ügyvédje, a szombathelyi önkormányzat szocialista képviselője tényleg úgy menekítené ki magát a börtönből, hogy országgyűlési képviselő akar lenni. Az ezzel járó mentelmi joggal ugyanis Czeglédy Csaba megúszhatná az általa összehozott közel 6,5 milliárdos csalást.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, független jelöltként indulna a választásokon Czeglédy Csaba szombathelyi politikus, akit közel 6 és fél milliárdos költségvetési csalással gyanúsítanak. Czeglédy a börtönből írt levelet választóinak, amelyben a következőket fogalmazta meg:

Az, hogy Czeglédy hogyan értelmezi a vele történteket, természetesen az ő dolga. Mindenesetre sajátos megközelítés az övé, tekintve, hogy a tavaly nyár óta előzetesben ülő politikust a múlt héten újabb hat iskolaszövetkezettel kapcsolatban gyanúsították meg, így már 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással vádolják.

Czeglédy Csaba Forrás: MTI

Mint ismert, a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött szervezet 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott. Céljuk a gyanú szerint az volt, hogy a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek, a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével

a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését elkerüljék.

Első körben azzal vádolták a hatóságok, hogy csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Ez duplázódott meg a múlt héten.

Czeglédy szombathelyi balos önkormányzati képviselő, a baloldali erők frakcióvezetője, ügyvédként pedig az MSZP és a DK, sőt, Gyurcsány Ferenc és családja jogi képviseletét is ellátta. A viszony ennél is erősebb volt köztük, hiszen Gyurcsányék nem egyszer adtak kölcsön tízmilliókat Czeglédynek, az se biztos, hogy szabályosan.

A szombathelyi körzet szocialista jelöltje, Nemény András mindenesetre azt mondta az ATV-nek, megérti, hogy Czeglédy mindent elkövet azért, hogy az ellene folyó, "felülről vezérelt koncepciós eljárásban szabadon mondhassa el igazát". Ezek szerint Nemény is úgy látja, hogy ha egy baloldali politikust hatmilliárdos költségvetési csaláson kapnak, az kizárólag koncepciós per lehet.

Szerencsére a szombathelyiek véleménye már megoszlik az előzetesben lévő politikus indulásával kapcsolatban. Volt, aki nem látott kifogásolnivalót Czeglédy ügyeskedésében, egy károsult diák viszont, akit az esettel összefüggésben nem fizettek ki a politikus diákszövetkezeténél, határozottan jelezte, hogy nem örülne Czeglédy további közéleti szerepvállalásának.

Az ATV megkérdezte a politikus testvérét az ügyről. Czeglédy Péter pedig megerősítette, hogy testvére indulni akar a választáson, és

február 19-én megkezdik ennek érdekében az aláírásgyűjtést.

Azt is elárulta, hogy Czeglédy Csaba nem tervez az MSZP-vel konkuráló baloldali pártot alapítani.