Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében elutasította Erdélyi Katalinnak, az atlatszo.hu újságírójának keresetét, ezzel megváltoztatva a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely korábban az Átlátszónak adott igazat.
Vágólapra másolva!

A másodfokú bíróság kimondta, hogy Erdélyi Katalin azon követelése, hogy a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány hét évre visszamenőleg számoljon be arról, hogy kitől és mekkora mértékű támogatást kapott, nem volt jogszerű. A CÖF-CÖKA álláspontja szerint ez azt is bizonyítja, hogy a szervezet pénzügyi működése és filozófiája teljesen átlátható. Az alapítvány közleményben jelezte: Nem fogják eltűrni, hogy Soros-közeli szervezetek magyar emberek és alapítványok zsebében turkáljanak.

A perben a CÖF-CÖKA-t sikerrel képviselő Dr. Ifj. Lomnici Zoltán ügyvéd szerint, az "oknyomozó" portál túl tágan értelmezte a közfeladatot ellátó szervezetek fogalmát, és a Fővárosi Ítélőtábla elfogadta azon jogi okfejtesüket, hogy az Átlátszó nem volt jogosult az általa igényelt adatok megismerésére. Az ítélet jogerős.