Rákosi-korszakot idéző ellenzéki véleményterror a nőverő Juhász Péter védelmében

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatja és azt állapítja meg, hogy az alperes megsértette a felperes, Juhász Péter, jóhírnévhez és magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogát azzal, hogy 2018. február 15. napján a www.origo.hu oldalon „Rákosi-korszakot idéző ellenzéki véleményterror a nőverő Juhász Péter védelmében" címmel közzétett írásában valótlanul állította, hogy a felperes nőt vert, valótlanul híresztelte, hogy gyermekei éppen menstruáló édesanyját megverte, nyugtatókat adott neki, valamint gyermekei édesanyját személyi szabadságában korlátozva nem engedte ki a lakásból.

Letiltotta a Facebook Nagy Ervin filozófus Polgár Portálját. Azt mondta, hogy az ellenzéki véleményterror a Rákosi-korszakot idézi, a hallgatás a nőverő és családját terrorizáló Együtt-elnök Juhász Péter kapcsán, illetve a később a mentegetése pedig kettős mérce. Nagy Ervin a Jobbik egyik alapítója, arról is beszélt, hogy Vona Gábor néppártosodása teljes kudarc.

A Jobbik néppártosodása teljes kudarc - így fogalmazott Nagy Ervin Jobbik-alapító a Mandinernek. A filozófus szerint Vona Gábornak nem sikerült úgy középre kormányoznia a pártját, hogy közben ne veszítette volna el az egykori törzsszavazóit. Ráadásul a baloldalon és liberális politikai dimenzióban lévő űrt sem tudta kitölteni.

Arról is beszélt, hogy a Jobbik annak idején éppen azzal a politikai tömbbel és világképpel szemben fogalmazta meg magát, amellyel most barátkozik és együtt akar működni. Ezt pedig az egykori szavazók nagy része árulásnak, jobb esetben csalódásként élik meg.

Nagy Ervin Forrás: Facebook

Nagy Ervint annak kapcsán is kérdezte a Mandiner, hogy a napokban a Facebook 24 órára letiltotta a jobboldali Polgár Portált, amelynek a filozófus a főszerkesztője. Az eset kapcsán elmondta, hogy a cenzúra az után történt meg, hogy Juhász Péter botrányáról és az Együtt elnökének családon belüli erőszakos ügyéről írtak (ezeket a posztokat törölte is a közösségi oldal). "Mint kiderült, a Polgár Portál ellen több napja tart a feljelentéssorozat. A feljelentők kilétéről nem tudunk semmit, ez a Rákosi-korszakban az ideológiai véleményterrorra emlékeztet: senki nem tudja meg soha, hogy ki élt panasszal és pontosan miért. Ezek szerint a közösségi médiában nem lehet írni egy politikus botrányairól" - emelte ki.

Mint ismert, az ellenzéki sajtó másfél napig egyáltalán nem számolt be Juhász nőverési ügyéről.

Csak akkor írtak az esetről, amikor Juhász maga ismerte el, hogy "egy órán keresztül dulakodott" volt élettársával. Csakhogy a kiszivárgott periratok szerint a valóság ennél jóval durvább lehet: e szerint Juhász az éppen menstruáló nőt verte meg, majd nyugtatókat adott neki, és nem engedte ki a lakásból. Feltűnő a balliberális médiablokk sunyi hozzáállása az esethet, amely az Együtt elnöke kapcsán előszeretettel intézi el a családon belüli erőszak vádját szimpla "családi dráma" és "gyermekelhelyezési ügy" leírással.

Nagy Ervin szerint Juhász Péter esetében jól látszik a kettős mérce, hiszen annak idején a „vak komondoros" Balogh Józsefet kiközösítették, most pedig azt mondják, az Együtt elnökénél meg kellene várni a bírósági ítéletetet.

Hozzátette, hogy tapasztalatai szerint a Facebook cenzúrája rendszeresen sújt jobboldali, konzervatív véleményformálókat. "Agyrém, hogy félelemben kell dolgoznunk és azon agyalnunk, hogy melyik posztot fogják feljelenteni legközelebb" - jegyezte meg.