Karrierlehetőséget jelent a német nyelv ismerete

Vágólapra másolva!
A német nyelv magas szintű ismerete megkönnyíti az országok közötti gazdasági együttműködést, és az egyéni karrierlehetőséget is megnyitja – hangsúlyozta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára a budapesti német nagykövetségen csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Maruzsa Zoltán egy a német nyelvtudás és a karrier, a siker összefüggéseit középpontba állító projekt nyitórendezvényén szólalt fel. A kampányt közösen indítja a budapesti német, osztrák és svájci nagykövetség, a védnökséget az Emmi vállalta.

Volkmar Wenzel, Németország budapesti nagykövete német nyelvű beszédében kiemelte: meg szeretnék mutatni, hogy aki tud németül, annak sok lehetőség áll a rendelkezésére. Elhatározták, hogy kampányolnak majd a német nyelv mellett, kisfilmek készítésével megbíztak egy reklámügynökséget.

A szintén németül felszólaló Elisabeth Ellison-Kramer, Ausztria budapesti nagykövete azt mondta, fontos számukra a Magyarországgal ápolt kapcsolatok elmélyítése, a német nyelvtanulás ösztönzése.