Átvert mindenkit, akit tudott: újabb per indult a szegedi csaló ellen

P. Tamás a férfi, aki milliókat csalt ki az áldozataitól. Az egyik egy anyuka, Chovannecz Kata, ő fogta össze az áldozatokat.
Vágólapra másolva!
Meglopta az élettársait, a feleségét, a főbérlőjét, a szomszédjait, a barátait, és mindenkit, akivel csak el tudta hitetni, hogy sikeres vállalkozó, egy jó üzleti ajánlattal.  P. Tamás, a szegedi csaló több millió forinttal károsította meg az áldozatait, van, amiért már elítélték, van, amivel még vádolják. A férfi ellen több eljárás is zajlik egyszerre több városban. Legutóbb a héten volt tárgyalása, mert egy férfitől kétszázötvenezer forintot kért kölcsön, vissza azonban nem fizette a tartozását. 
Vágólapra másolva!

A férfitől először 100 ezer forintot kért ügyvédi költségre, aztán 150 ezer forint kölcsönt. Ezután újabb 300 ezret akart kicsalni tőle, de azt az összeget már nem kapta meg. A pénzt a mai napig nem fizette vissza, ezért a férfi feljelentette a csalót. A hétfői tárgyaláson tanúkat hallgattak meg.

P. Tamás saját vallomásában először azt állította, hogy nem tartozik senkinek, aztán elismerte, hogy valóban kért kölcsön a férfitől, de még nem tudta visszaadni a pénzt.

A szegedi csaló rengeteg embert átvert már. Ahogy azt mi is megírtuk, tavaly nyáron kipakolta az általa bérelt lakást. Ugyan másfél évig rendesen fizetett, 2017 júliusában nem utalta át a lakbért.

Egy darabig hitegette a tulajdonost, hogy kifizeti a tartozását, de a nőt kis idő múlva azzal hívta fel a ház egyik lakója, hogy albérlője éppen egy teherautóval viszi el a bútorokat.

Mire a tulajdonos odaért, már csak az üres lakás fogadta. A csaló ugyan kiköltözött, de még a beépített konyhabútort is kiszereltette, sőt,

a légkondicionáló távirányítóját is magával vitte.

A tulajdonos feljelentette a csalót, aki végül előzetes letartóztatásba került.

Egy másik ügy kapcsán pedig már ítélet is született. Pugner Zoltántól 4,5 millió forintot csalt ki traktorvásárlás ürügyén még 2012-ben. A pénzből később 300 ezret ugyan visszafizetett, de a többit a mai napig nem látta a gazda.

Ezért a csalásért 2016-ban első fokon 4 év két hónapot kapott P. Tamás, de mivel sokáig húzódott az ügy, 2 évre csökkent a büntetés. Ennek letöltését január 31-én kezdte meg a csaló.

Chovanecz Kata és Pugner Zoltán

Forrás: Chovanecz Kata

A tárgyaláson ott volt az a gyerekes asszony is, aki tavaly összefogta az áldozatokat.

- mondja Chovanecz Kata, aki 2,65 millió forintot adott kölcsön a férfinak, de a pénzét soha többet nem látta. Két másik áldozattal együtt jelentette fel a P. Tamást, azóta viszont egyre többen jelentkeztek, hogy őket is átverte. Jelenleg közel húsz áldozat szerepel az ő ügyükben.

Chovanecz Kata Fotó: Hirling Bálint - Origo

A csaló közben rágalmazással gyanúsította a nőt.

Azt állította, hogy Kata sose adott neki pénzt. Azonban tavaly december 20-án szembesítették őket a rendőrségen, amikor is P. Tamás elismerte, hogy kért a nőtől pénzt, de azt több részletben visszaadta, és csupán pár százezer forinttal tartozik neki. Azt is mondta, hogy Kata ellehetetlenítette az életét, és ezért nem tudta visszaadni senkinek sem a tartozásait.

- emlékezik vissza a szembesítésre Chovanecz Kata.

Ezen a ponton a férfi megtagadta a vallomástételt, és csak hallgatott.

A mostani ügyet legközelebb május 18-án tárgyalják, amikor is újabb tanúkat fognak kihallgatni, míg az anya és a többi 17 áldozat esetében áprilisban várható a vádemelés.

Kata bízik abban, hogy végre igazságot szolgáltatnak az átvert embereknek, és megígérte az áldozatoknak, hogy segít nekik.