Soros György emberei politikai harctérré akarják változtatni az igazságszolgáltatást

2018.02.12. 08:52

Bizonyos erők politikai harctérré akarják változtatni az igazságszolgáltatást - mondta a Magyar Időknek adott interjújában az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Völner Pál az interjúban úgy fogalmazott, a magyar igazságszolgáltatásnak nemcsak a törvényhozástól és a kormányzattól kell függetlennek lennie, hanem a jórészt külföldről finanszírozott, magukat jogvédőnek nevező szervezetek befolyásától is.

Szerinte a beavatkozók valójában a modern kor talárt öltő zsoldosai, többüket Soros György amerikai milliárdoshoz lehet kötni. Az ilyen résztvevők magyarországi működését minden körülmények között meg kell akadályozni - hangoztatta.

Völner Pál szerint az utóbbi időben többször is előfordult, hogy idegen szempontokat képviselő szereplők kísérletet tettek arra, hogy beavatkozzanak a magyar ítélkezésbe. Példaként hozta fel, hogy "a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány által pénzelt civilek érzékenyítő tréningeket tartottak bíróknak", egy szintén az amerikai spekulánshoz köthető szervezet pedig "bíróságfigyelő rendszert" működtetett.

Mint mondta, ki kell vizsgálni, hogy vannak-e olyan külső beavatkozások, amelyek veszélyeztetik a független bírói munkát. Szerinte a leghelyesebb az lenne, ha az ilyen elemzést a bírói szervezet maga végezné el.