A Fidesz betartotta a plakáttörvényt, az ellenzéki média megint hazudozik

SOROS, György
Budapest, 2018. február 2. Az Együtt bontanák le a határzárat feliratú plakát, amelyen Soros György és „a kerítésbontó ellenzék" látható Budapesten, a XIX. kerületi Üllői úton 2018. február 2-án. A Fidesz plakátját a fővárosban és vidéken is elhelyezik. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Újabb hazugságok jelentek meg a balliberális médiában a plakátkampányokról. A 24 nevű, közismerten súlyos gondokkal küzdő propagandaportál most azt állította, hogy a Fidesz törvénytelenül olcsón rendelt plakátokat, mert nem az idei, hanem a tavalyi listaárakat alkalmazta. Csakhogy a törvény pontosan ezt írja elő: vagyis a Fidesz ezúttal is teljes mértékben betartotta a plakáttörvényt. A 24 pedig - milyen meglepő - megint hazudott.
Vágólapra másolva!

Nézzük az ellenzéki propaganda hazugságát tehát: szerintük a legújabb plakátokat tavalyi listaáron rendelte a kormánypárt, így 33 százalékkal olcsóbban jutottak hozzá a plakáthelyekhez. Csakhogy a törvény ezt is írja elő: idén a tavalyi listaáron kell megkötni a szerződéseket.

Az ellenzéki propagandacikkekben szándékosan félremagyarázott listaár a 2018-as üzleti évben meghatározott legmagasabb árat jelöli, amelynek alkalmazására a településképvédelmi törvény alapján 2019. január elsejétől kerül sor.

Ugyanis

politikai pártok esetén a törvényi előírás kimondja, hogy az előző évi listaárakat kell alkalmazni.

"A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvényben előírtaknak megfelelően jártunk el a Fidesz Odex-szerződés megkötésekor" - írta közleményében az JC Decaux.

A mostani plakátkampányban minden törvényt betartott a Fidesz. A baloldali propagandamédiumok ismét hazudtak Forrás: MTI/Kovács Tamás

A hatályos törvények alapján "a listaár a médiahirdetésifelület-értékesítő által érvényesített, az azonos típusú, azonos méretű és azonos elhelyezkedésű reklámhordozók tekintetében az előző üzleti évben az alkalmazott kedvezmények érvényesítése nélkül, a megrendelő személyétől, a megrendelés mértékétől függetlenül meghatározott ár."

A plakátokat a 2017-re vonatkozó legmagasabb, kedvezmények érvényesítése nélküli áron vásárolta a kormánypárt, megfelelve a törvényi előírásoknak.

Az érintett cég 2018-ban a 2017-es legmagasabb áron értékesíthet reklámhelyeket.

Vagyis a Soros-Simicska médiumok megint tudatosan hazudtak, valószínűleg arra gondolva, hogy az olvasóik úgysem ismerik a törvényt.