Megverette embereivel a szülinapját ünneplő férfit

2018.02.12. 16:23

Pénzbírsággal bünteti a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki arra utasította társait, hogy verjék meg korábbi vitapartnerét. 

Egy társaság 2016. augusztus 12-én este ünnepelte egy férfi szülinapját egy pécsi sörözőben. Italoztak és beszélgettek, amikor az ünnepelt összevitatkozott a szórakozóhely tulajdonosával, aki felszólította a társaságot, hogy menjenek el. Azután ismerőseit a helyszínre hívta- írta meg az Origónak a Pécsi Törvényszék sajtóközleményében. 

A társaság elhagyta a helyet, de az utcán két, számukra ismeretlen férfi megállította őket. Egyikük azt kérdezte, hogy
Ki volt az, aki megsértette a főnököt?"A férfi pedig azt kérdezte, hogy mi a problémája a két ismeretlennek.

Azok megragadták a férfi ruháját, megfordította őt és a söröző tulajdonosa elé lökdöste. Ráparancsolt, hogy kérjen bocsánatot, de a férfi erre nem volt hajlandó. A söröző tulajdonosa ezért rájuk parancsolt, hogy üssék a férfit, akit a fején és a mellkasán kezdték el ütni, majd elmenekültek.

 A férfi könnyebben sérült, és letört az egyik fogából egy darab. A társaság értesítette a rendőröket, akik mentőt hívtak a férfihez.

A söröző tulajdonosát tavaly szeptember 12-én a Pécsi Járásbíróság felbujtóként elkövetett garázdaság miatt ítélt pénzbírság (200.000 Ft), valamint a bűnügyi költség (25.000) megfizetésére ítélte. Ezt a  Pécsi Törvényszék február 9-én bírálta felül és hagyta helyben. Az ítélet jogerős.