Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Felvételi 2018

E-sport kurzussal várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem. De a Szegedi és Pécsi Tudományegyetemek is küzdenek az elsőéves programazó informatikusokért. De mivel foglalkozik valójában az, aki erre a szakra jelentkezik? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Időjárás

Hétfőn borultságig növekszik napközben a felhőzet, nyugat felől egyre többfelé várható eső, havas eső, később havazás is. Reggel gyenge fagyra számíthatunk, délután 1-6 fok lesz.

Kedden borult idő lesz többfelé havazással, havas esővel, a Tiszántúlon esővel. A magasabban fekvő tájakon 10 cm körüli friss hó hullhat. Az ÉK-i szél megélénkül. Reggel 0, délután +1, +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán marad a borús idő további csapadékkal: a Tiszántúlon folyékony halmazállapot valószínű, míg máshol továbbra is hullhat a hó, havas eső. Erős lesz az ÉNy-i szél. 0-5 fok ígérkezik délután.

Csütörtökön nyugat felől jelentősen csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. A reggeli -5, 0 fokról +1, +7 fok közé enyhül a levegő.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak elvétve fordul elő. +5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétvégén tovább erősödik a nappali felmelegedés: 4 és 10 fok között alakulhat a csúcsérték. Szombaton kevesebb, vasárnap több felhő ígérkezik.

Boldog névnapot!

Február 12. az év 43. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 322 nap van hátra.

Ma a Líviákat köszöntjük.

A Lívia a latin Líviusz férfinév női párja. Nemzetségnévből származik, jelentése bizonytalan, lehet: ólomszürke, kékes, vagy: irigy, rosszakaratú.

Heti mozipremier

  • Fekete Párduc
  • Ősember - Kicsi az ős, de hős!
  • Valami Amerika 3
  • Foxtrott
  • The Workshop