Gyerektartásért perlik a kómában fekvő nőt

2018.02.12. 11:36

A kétgyerekes anya négy éve kómában van, azóta huszonnégy órás felügyeletet igényel. Az asszony volt férje nyolcvanezer forint havi gyerektartást követel tőle- írja a Bors.

A 38 éves Varga Katalint 2014-ben egy jóindulatú agydaganattal operálták meg Kaposváron, de a műtét után négy nappal leállt a légzése. Újraélesztették, ami után éber kómába került, és azóta sem tért magához. Egy koponyaimplantátum-beültetése segíthetne az asszonyon, de az orvosok sem tudják, hogy milyen eredménye lenne a műtétnek.

A lányomat a műtét előtt nem sokkal elhagyta a párja. Közös gyermekeik, a most 14 éves Eszter és a 13 esztendős Kevin az apához kerültek. Amióta a lányom kómába esett, az unokáim nem láthatták az édesanyjukat, mert a volt vejem nem engedi- mesélte a Borsnak Kistaj Éva, Katalin anyja. Amikor pár napja kinyitott egy levelet, majdnem sokkot kapott.

Beperelte a lányomat a volt párja gyerektartásért. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, ilyen emberi aljasságot még sosem tapasztaltam. Mégis mit szeretne? Küldjem el dolgozni a magatehetetlen lányomat?- bosszankodott Éva, aki a lapnak elárulta, hogy Katalin 57 ezer forint segélyt kap havonta, ehhez képest a nő volt férje havi 80 ezret szeretne kapni a gyerekek után. Éva szerint ez felháborító, mert a gyerekeket ők is támogatják anyagilag. A gyerekek és a pereskedő férfi Katalin apjának házában élnek, amiért cserébe egy forintot sem kérnek.