Nem tudja a gyilkos, hogy miért ölte meg Tompa Esztert

Tompa Eszter, gyilkosság, 2003
Győr, 2017. január 13. Egy tizennégy évvel ezelőtt elkövetett gyilkossággal gyanúsított férfit kísérnek ki a tárgyalóteremből a rendőrök a Győri Járásbíróságon 2017. január 13-án. A bíróság döntött a férfi előzetes letartóztatásáról, akit a tizennégy évvel ezelőtti gönyűi gyilkossággal, az akkor 22 éves győri Tompa Eszter megölésével gyanúsítanak. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Megkezdődött csütörtökön annak a férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint 2003 szeptemberében elütött, majd megölt egy fiatal lányt Győrben.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az akkor 23 éves férfi figyelmetlenül vezetett, emiatt autójával fellökte az előtte kerékpározó 22 éves lányt Győrben. Tompa Eszter az ütközéstől elesett és elvesztette az eszméletét.

S. Attila a halottnak hitt lányt a csomagtartóba tette, majd elindult, de néhány perc elteltével hangokat hallott a csomagtartóból.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Mivel el akarta kerülni a baleset miatti büntetést, elhatározta, hogy megöli a lányt.

A férfi egy földútra kanyarodott és egy fás-bokros területen megállt.

Kinyitotta a csomagtartót, a kézzel-lábbal védekező lányt kirángatta onnan, több méteren át vonszolta, majd legalább fél órán át ütötte-verte és fojtogatta.

Miután Eszter meghalt, a holttestet a férfi a helyszínen hagyta és az autóval hazament, de sötétedés után visszament érte és a Mosoni-Duna árterére vitte. Az autót egy elhagyatott helyen hagyta, ismerősének pedig azt hazudta, hogy az autót ellopták, ezért együtt feljelentést tettek. Másnap az autót a rejtekhelyéről elvitte máshova.

A rendőrök tavaly január 11-én fogták el otthonában a férfit egy másik bűncselekmény miatt. S. Attila akkor tett beismerő vallomást.

A férfi a csütörtöki tárgyaláson módosította a korábbi, nyomozati szakban tett beismerő vallomását.

Az emberölést beismerte, de azt nem, hogy aljas indokból, különös kegyetlenséggel tette volna.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

S. Attila azt mondta, sosem volt biztos abban, hogy ő ütötte el a lányt vagy a lány rántotta el a kerékpár kormányát, de amikor visszament, ő úgy látta, hogy a sértett belehalt a balesetbe.

Azt mondta, hogy nem tudja, miért ölte meg a lányt, amikor rájött, hogy nem halt bele a sérüléseibe.

Azt állította, nem azért fojtotta meg a lányt, hogy a baleset miatti büntetést elkerülje. Elmondta azt is, annak a napnak az emléke azóta kísérti és bűnhődik a tette miatt, amit megbánt.

A férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják. A büntetőper várhatóan áprilisban, szakértők meghallgatásával folytatódik.