Óriási a káosz az ellenzéknél: már Szanyi Tibor is megszólalt

Szanyi Tibor
Szanyi Tibor, MSZP
Vágólapra másolva!
Strasbourgból telefonált haza az MSZP EP-képviselője, Szanyi Tibor, méghozzá a Rádió7 élő műsorába, hogy elmondja, büszke Hernádi Gyulára, akit a minap párttagságától is megfosztottak a szocialisták. Az ügy előzménye, hogy Hernádi, aki az MSZP rég hódmezővásárhelyi harcosa, bejelentette, az lehetetlen, hogy az MSZP-nek, sőt a baloldalnak ne legyen saját polgármester-jelöltje egy olyan városban, mint Hódmezővásárhely, ezért inkább függetlenként elindul a magát függetlennek mondó Márki-Zay Péter ellen, aki mögött az egész ellenzék felsorakozott.
Vágólapra másolva!

Fontosnak éreztem, hogy egy olyan baloldali múltú városban, mint Hódmezővásárhely legyen legalább egy baloldali polgármester-jelölt. Több lehetséges jelölt is szóba került, de később mindannyian visszamondták a jelölést, ezért magamra vállaltam – így indokolta a Rádió7 adásában indulását Hernádi Gyula, akinek

ez a döntés könnyen lehet, hogy további politikai pályafutásába került, legalábbis a Magyar Szocialista Párton belül.

A politikus úgy fogalmazott, maga sem érti, miért döntött úgy az MSZP hódmezővásárhelyi alapszervezete, hogy beáll a Jobbik által kitalált jelölt mögé - idézte föl a beszélgetést a Pesti Srácok.

Szanyi Tibor, MSZP EP-képviselője is megszólalt a hódmezővásárhelyi szoci belháborúban Fotó: Bielik István - Origo

Hogy miért döntöttek így, arra a mai napig nem kaptam választ. Azért is furcsa ez, mert 15 évig voltam a helyi alapszervezet tagja – mondta Hernádi. A hírek a jelek szerint gyorsabbak voltak Hernádi kizárásáról, mint maga a folyamat.

Ugyanis az országos taggyűlés nem szavazta meg a renitens párttagságtól való megfosztását.

Az élő beszélgetésbe egyszer csak bekapcsolták Strasbourgból Szanyi Tibort, aki határozottan kiállt hódmezővásárhelyi párttársa mellett. Szerinte Hernádi kiváló polgármestere lenne Hódmezővásárhelynek, és nincs kizárva az MSZP-ből. A szocialista EP-képviselő azt is megjegyezte, felháborító, ami történt, vagyis hogy a helyi MSZP-szervezet nem a baloldali zászlót vivő Hernádi mellé, hanem a Jobbik támogatásával induló jelölt mellé állt.